Hatodszor jutott el 30 gólig Ronaldo

2016. April 11. Monday in Hírek, UEFA Bajnokok Ligája

Cristiano Ronaldo
Ha Cristiano Ronaldo a téma, már kevesen lepődnek meg azon, ha megdönt egy-egy újabb rekordot, hiszen a háromszoros aranylabdás fanatikus módon hajszolja a trófeákat és ennek megfelelően nem spórol a gólokkal.

A Real Madrid portugál sztárja az Eibar elleni bajnokin némileg szokatlan módon gólpasszból többet gyűjtött, mint gólból, előbb Lucas Vázquezt, majd Jesét szolgálta ki, a kettő között pedig ő maga is betalált, így jelentős szerepe volt csapata 4-0-s sikerében. Ronaldo 30 bajnoki gólnál jár a mostani szezonban, amivel ismét egyedülálló dolgot vitt végbe: ő az egyetlen játékos a spanyol bajnokság történetében, aki egymás után hat idényben jutott el legalább 30 találatig.

A 31 éves Ronaldo 2009-ben szerződött a Real Madridhoz a Manchester Unitedtől, és már az első évében is szorgalmasan termelt, de akkor nem érte el a 30-as határt, 26 góllal zárt. Azóta viszont nem tud leállni, sorrendben 40, 46, 34, 31 és 48 gól került a neve mellé a bajnokságban, és mivel a mostani szezonban is hátravan még hat mérkőzés, nem kizárt, hogy ismét eljut majd 40 gólig.

A Real a hátralévő fordulókban a Getaféval, a Villarreallal, a Rayo Vallecanóval, a Valenciával és a Deportivo La Corunával játszik, és ezek közül csak a negyedik helyezett Villarreal elleni találkozó tűnik nehéznek. Előtte azonban még van egy nagyon fontos feladta Ronaldóéknak, a Bajnokok Ligájában ugyanis a Wolfsburg elleni visszavágón az elődöntőbe jutás a tét, és a németek nagy meglepetésre hazai pályán 2-0-ra elverték a Realt. Ronaldo a BL-ben kilenc meccsen eddig 13 gólt szerzett, amivel öt gólt ver a holtversenyben második Luis Suárezre (Barcelona) és Robert Lewandowskira (Bayern München). Kedden kiderül, le tudja-e dolgozni a hátrányát a BEK/BL tízszeres győztese.

A Real győzelmére a szorzó 1.20, a döntetlenre 8.00, a Wolfsburg sikerére 15.00.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply