Harminc éves bravúr kell a Manchester Unitedtől

2014. February 27. Thursday in Hírek, UEFA Bajnokok Ligája

Az Olimpiakosz edzője, Michel szerint azzal még nem jutottak tovább, hogy a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő első meccsén legyőzték a Manchester Unitedet, amelynek harminc éve nem látott bravúrt kell megismételnie.

 

Robin Van Persie

A manchesteriek nagyon gyenge napot fogtak ki kedden.

A BL nyolcaddöntőjének első mérkőzésén az Olimpiakosz teljesen megérdemelten verte 2-0-ra a szürke és ötlettelen Manchester Unitedet, amely csak az utolsó tíz percre pörgette fel magát. A meglepően agilisan játszó görögök a 38. percben szereztek vezetést Domínguez révén, a Manchester United 412 perc után kapott gólt a BL-ben, és ezzel először került hátrányba az idei sorozatban. A második félidő elején, az 55. percben Campbell növelte az előnyt, és állította be a végeredményt egyben, ez volt a görögök 300. gólja, amit európai kupameccsen szereztek.

Az Olimpiakosz edzője, Michel ugyanakkor óva inti csapatát és a szurkolókat az elbizakodottságtól, szerinte a 2-0-s győzelem még messze nem jelenti azt, hogy a csapat bejutott a legjobb nyolc közé a BL-ben.

“Nagyon boldog vagyok, és büszke a játékosaimra. De ha valaki azt mondja a 2-0 után, hogy ez elég a továbbjutáshoz, az nagyon téved. A Manchester United ellen egy kétgólos előny semmit sem jelent” – nyilatkozta.

David Moyes, a bajnokságban csupán a hatodik helyen álló, az FA-kupából és a Ligakupából is kiesett Manchester United menedzsere érthetően elkeseredett volt.

“Vállalom a felelősséget. Ez egy nagyon gyenge teljesítmény volt, a mérkőzés elejétől rosszul játszottunk, nem is érdemeltünk mást. Az Old Trafford átélt már néhány nagyszerű estét, remélem, a visszavágón sikerül egy újabb élménnyel gazdagodnunk.”

A Manchester United utoljára harminc éve tudott kétgólos hátrányról továbbjutni európai kupamérkőzésen, akkor a KEK-ben 2-0-ra kikapott Barcelonában, majd a visszavágón 3-0-ra nyert. A március 19-i MU-Olimpiakosz meccsen a hazai győzelemre 1.44 az odds, a döntetlenre 4.33, a görögök sikerére pedig 7.00 a szorzó.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply