Guardiola szerint vége a bajor lejtmenetnek

2014. April 19. Saturday in Hírek, Német Bundesliga

Pep Guardiola

A Bayern München vezetőedzője bízik benne, hogy csapata a Német Kupa elődöntőjében aratott győzelemmel visszatér a sikerhez vezető útra.

 

A bajorok az elmúlt szezonban gyakorlatilag mindent megnyertek, amit érdemes, a német egyesület története legsikeresebb idényét produkálta. A nyári edzőváltás ellenére a Bayern München szekere ebben az évben is száguldott, mindhárom jelentős sorozatban a végső győzelem lett célul kitűzve.

Ezek közül a Bundesliga-címvédés már össze is jött, Josep Guardiola csapata már márciusban ünnepelhetett.

Azóta azonban kicsit megtorpant a sztárokkal teletűzdelt müncheni csapat, elmúlt hat meccséből csak kettőt nyert meg, ráadásul a bajnokságban zsinórban két vereséget is kénytelen volt elkönyvelni, az Augsburg elleni idegenbeli kudarc után a Borussia Dortmund az Allianz Arenában diadalmaskodott.

A két vereség után Guardiola nem is tagadta, hogy csapata elvesztette a ritmust, sokak szerint nem jött jól a korai bajnoki ünneplés sem. A bajorok a gyengébb időszak után szerdán 5-1-re nyertek a másodosztályú Kaiserslautern ellen a Német Kupa elődöntőjében, így idén is összejött a sorozatban a Borussia Dortmund-Bayern München álomdöntő.

A hétvégén az Eintracht Braunschweig elleni idegenbeli ütközet vár a bajorokra a bajnokságban: a hazai győzelem oddsa 8.00, a döntetlenre 4.75, a vendégek sikerére 1.36 a szorzó.

“A Braunschweig elleni meccs nagyon fontos, ez az utolsó teszt a Real Madrid elleni BL-ütközet előtt. A királyiak a világ egyik legjobb csapatát alkotják, így nekünk is alaposan fel kell készülnünk. A Dortmund elleni vereség az én hibám volt és nem a játékosoké, a meccs után kicsit változtattunk, és remélem, hogy ezzel vége a rossz eredményeknek” – jelentette ki Guardiola.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply