Guardiola döntését ünnepli a német sajtó

2013. January 17. Thursday in Átigazolás, Hírek, Német Bundesliga

Egész Németország számára dicsőség, hogy Josep Guardiola a Bayern Münchent választotta – értékelte a német sajtó csütörtökön a spanyol sikeredző és a bajor klub megállapodását, amely szerint a Barcelona korábbi trénere lesz a Bayern München labdarúgócsapatának a vezetőedzője a következő szezontól.

A müncheni Süddeutsche Zeitungban a Jelzésértékű személyzeti döntés című kommentár szerint erőteljes jelzés a nemzetközi futballközösségnek, hogy a Bayern München felül tudta múlni a “mindenféle Katarból és Abu-Dzabiból származó sejkek” révén szinte kimeríthetetlen anyagi forrásokkal rendelkező francia és brit klubokat “a világ legkeresettebb edzőjének” megszerzéséért indult versenyben.

Guardiola szerződtetésének az az üzenete, hogy német klubok is megjelentek “a legmagasabb szinten”. A három évre szóló szerződés emeli a Bundesliga egészének tekintélyét, a csillagászati fizetések körüli állandó vitában pedig ugyancsak jó jel, hogy Guardiola nem a legtöbb pénzt, hanem a legjobb sportszakmai programot ajánló klubot választotta – írta a müncheni lap.

A Bayern nagy fogása című kommentárjában a Die Welt hangsúlyozta: a Bayern München nem csupán egy klub, hanem egy “mintaszerűen vezetett részvénytársaság”, a spanyol sikeredző választása pedig messze túlmutat a sport világán, megerősíti Németország kiemelt helyét Európában, és rávilágít arra, hogy a németek helytállnak a tehetségekért folytatott globális versenyben.
A Frankfurter Allgemeine Zeitung Nem díva, hanem szerető című kommentárja szerint Guardiola döntése a lehető legnagyobb elismerés a német labdarúgás számára, hiszen az edző bármilyen állást megkaphatott volna. Ugyanakkor a bajorok a spanyol szakember szerződtetésével “nem váltottak bérletet” a Bundesliga vagy a Bajnokok Ligája első helyére. Guardiolának először “bizonyítania kell, hogy hazáján kívül is használni tudja különleges képességeit” – írta a frankfurti lap.

A német újságok szinte kivétel nélkül a címoldalon, a hírportálok, hírműsorok pedig vezető helyen foglalkoztak Josep Guardiola szerződtetésével. A Bild című bulvárlap például “A Bayern elhozza a csodaedzőt” szalagcímmel számolt be a hírről, míg a Berliner Morgenpost a “Spanyol lesz az FC Bayern” címet adta a “rekordbajnok szenzációs fogásáról” a címlapon közölt beszámolónak.

pbm \ sma \ sag

MTI 2013. január 17., csütörtök 13:43

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply