Guardiola a Celta Vigóból igazolt

2016. July 2. Saturday in Angol Premier Liga, Hírek

Nolito
Péntek délelőtt a Manchester City hivatalosan is megerősítette: négyéves szerződést kötött a spanyol válogatott Nolitóval, aki a Celta Vigótól érkezett.

Nolito a City és egyben Pep Guardiola harmadik igazolása a nyáron. A csapatot a nyáron átvevő spanyol szakember korábban Ilkay Gündogant és Aaron Mooy-t csábította a Cityhez – igaz, utóbbi nem valószínű, hogy sokat fog pályára lépni az első csapatban. Nolito azonban alapembere lehet a Citynek, hiszen az elmúlt szezonban kimagasló teljesítményt nyújtott klubcsapatában: 29 bajnokin 12 gólt és hét gólpasszt jegyzett.

“Megpróbálok annyit kihozni magamból, amennyit csak lehetséges” – mondta a manchesteriek hivatalos honlapjának a 29 éves spanyol, aki az Európa-bajnokságon egy gólt és egy asszisztot szerzett. “Mindent megteszek, amit a menedzser kér tőlem. Igyekszem magamból kihozni a maximumot, és olyan formát nyújtani, amit eddigi pályafutásom alatt tudtam klubcsapataimban.”

Nolito korábban már dolgozott együtt Guardiolával, 2008 és 2011 között volt a Barcelona játéoksa, de a kilencszeres válogatott nem tartozott az alapemberek közé, ezért a Benficához igazolt. Kölcsönben erősítette a Granadát, majd 2013-ban a Celta Vigóban kötött ki, ahol gyorsan a szurkolók kedvence lett eredményes játékának köszönhetően. Most a City 18 millió eurót fizetett a játékjogáért.

“Azt hiszem, Pep a világ egyik legjobb edzője” – dicsérte régi-új trénerét a szélső. “Rengeteget tud a játékról, és segíteni fog nekem abban, hogy jobb játékos legyek. Biztos vagyok abban, hogy a maximumot fogja majd kihozni belőlem.”

A City valószínűleg itt nem állt le az igazolásokat illetően, a hírek szerint ugyanis kivetette hálóját az Everton belső védőjére, John Stonesra. Guardiola azután fordult az angol válogatott felé, hogy az Athletic Bilbao szerződést hosszabbított tehetséges játékosával, Aymeric Laporte-tal.

Arra, hogy a City megnyeri az előttünk álló bajnoki kiírást a szorzó 3.00, míg Bajnokok Ligája-diadalára 13.00.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply