Gödörből kell kimásznia a Salzburgnak

2014. September 18. Thursday in Hírek, UEFA Európa Liga

Mély gödörből kell kimásznia a Salzburg labdarúgócsapatának, erre csütörtökön nyílik először lehetősége, a Celtic elleni EL-meccsen.

Generic

Az osztrák bajnokságot tavaly fölényesen megnyerő, és az Európa Ligában is remeklő együttes hiába kezdte ellenállhatatlanul a bajnoki szezont (első hat mérkőzését megnyerte, ezeken 29 gólt szerzett), előbb a Bajnokok Ligájában a svéd Malmö búcsúztatta, majd váratlanul benyelt két vereséget a bajnokságban is. Előbb hazai pályán a Sturm Graz győzte le 3-2-re, múlt vasárnap pedig a Wolfsberger AC otthonában kapott ki 1-0-ra.

“Egy nagy fenékbe rúgásra lenne szükségünk” – jelentette ki Adi Hütter, az osztrákok edzője a csütörtöki, Celtic elleni Európa Liga-mérkőzés előtt. Egy jó formában lévő Salzburgnak nem is okozhatna gondot otthon a 45-szörös skót bajnok, a glasgow-iak ugyanis messze vannak a tavalyi teljesítménytől.

Az együttes kétszer is kiesett a Bajnokok Ligájából, a Legia előbb oda-vissza legyőzte, de egy lengyel játékos jogosulatlan szereplése, és az így megítélt 3-0-s skót győzelem mégis a Celticet juttatta tovább. De az öröm nem tartott sokáig, hiszen a következő körben a szlovén Maribor szintén erősebbnek bizonyult. És ha ez nem lett volna elég az elégedetlenkedő drukkereknek, a csapat a bajnokságban sem brillírozik, öt forduló alatt begyűjtött már egy vereséget (az Inverness 1-0-ra verte) és egy döntetlent is (a Dundee otthonában 1-1).

“A letámadásainkkal gondok okozhatunk az ellenfélnek, de fontos, hogy már az első percektől sok munkára késztessük a skótokat. Elvárom játékosaimtól, hogy harcoljanak, fussanak, és mindent elkövessenek a siker érdekében. Szükségünk lesz a jó kapusteljesítményre is, akár Gulácsi Péter, akár Alexander Walke véd majd. Egyelőre nem döntöttem” – nyilatkozta Hütter.

A szakember szerint a kulcskérdés, hogy a középpálya két szervezőjét, Kris Commonst és Scott Brownt sikerül-e kiiktatni. Persze Brown másképp gondol a mérkőzésre. “A Salzburg ellen kemény játékra számíthatunk, jó csapat, de mi három pontért utazunk. Meg akarjuk mutatni, hogy tudunk focizni” – mondta.

A Salzburg sikerére 1.50 az odds, a döntetlenre 3.70, míg a Celtic győzelmére 3.90 szorzóval lehet fogadni. A csoportban még a román Astra Giurgiu és a horvát Dinamo Zagreb szerepel.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply