Folytatódhat a bolgár csoda

2014. February 27. Thursday in Hírek, UEFA Európa Liga

Elképesztő szezont tudhat maga mögött eddig a Ludogorec Razgrad labdarúgócsapata, amely minden sorozatban kiválóan teljesít a 2013-14-es évben.
Miroslav Klose

A Lazio hazai pályán kikapott a bolgároktól.

A megszűnés után 2001-ben újraélesztett csapat 13 év alatt a negyedosztályból Európa elitjébe verekedte magát.

A 2010-ben még harmadosztályban szereplő együttes három év alatt két ligát ugrott, az élvonalban kétszer lett bajnok, és most is az élen áll. Emellett a bolgár kupában a negyeddöntőnél tart (ellenfele majd a CSZKA Szófia lesz), az európai kupaporondon pedig megállíthatatlan.

A Bajnokok Ligájában ugyan nem sikerült a bravúr, mert bár kiverte a szlovák Slovan Bratislavát, majd a szerb Partizant, az utolsó selejtezőben a svájci Basel ellen kettős vereséggel visszapottyant az Európa Ligába. Az a sorozat viszont nagyon fekszik az együttesnek, eddigi hét meccséből hatot megnyert, és csak egy döntetlent játszott.

És nem kutyaütők ellen: a csoportmérkőzések során a holland PSV-t (2-0, 2-0) és a horvát Dinamo Zagrebet (3-0, 2-1) kétszer is megverte, az ukrán Csernomorec Odessza 1-0-s legyőzése mellett becsúszott egy 1-1-es döntetlen. A legjobb 32 között aztán folytatódott a bravúrsorozat, hiszen egy hete, Rómában a Lazio is meghajolt a bolgárok előtt (1-0), így Sztojcso Sztojev edző nem véletlenül bízik abban, hogy a visszavágón összejöhet a végleges bravúr.

Az esti mérkőzésen a Ludogorec győzelmére 2.75 az odds, a döntetlenre 3.30, míg a Lazio idegenbeli sikerére 2.80 szorzóval lehet fogadni.

Sztojev szerint csapatát senki sem állíthatja meg. “A mi végső célunk és nagy álmunk, hogy eljussunk az Európa Liga döntőjébe. De még leendő ellenfelünkkel, a Valenciával sem akarunk foglalkozni, még vár ránk a Lazio” – nyilatkozta a szakember, célozva arra, hogy továbbjutás esetén minden bizonnyal a spanyolok várnak tanítványaira.

“Remélem, készen állunk a feladatra. Az olaszok nyilvánvalóan alábecsültek bennünket, el sem tudták képzelni, hogy nyerhetünk Rómában. Most az a lényeg, hogy ne adjunk nekik esélyt” – mondta, hozzátéve, hogy egyetlen játékosára, a sérült középpályásra, Szvetoszlav Djakovja nem számíthat csupán.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply