Fernando Torres hazatért

2014. December 31. Wednesday in Hírek, Spanyol Primera Divízió

Fernando Torres
Hivatalosan is bejelentette a spanyol bajnok Atlético Madrid labdarúgócsapata, hogy másfél vére kölcsönvette Fernando Torrest az AC Milan együttesétől.

 

„Hazatértem! Köszönöm mindenkinek, aki lehetővé tette az álom megvalósulását. Hajrá, Atleti!” – írta Twitterr-oldalán Torres, aki a madridi klubnak köszönhette, hogy ismert játékos lett belőle. Már ifjúsági korában a fővárosiaknál szerepelt, végül a tizenöt évesen aláírt első profi szerződését követően 17 évesen debütált, még a másodosztályban. 2001 és 2007 között 214 mérkőzésen 82-szer volt eredményes, nem véletlenül figyelt fel rá a Liverpool, amely 38 millió eurót sem sajnált érte. A befektetést megérte, a támadó ugyanis 102 meccsen 65 gólig jutott. Életében a legrosszabb döntést 2011-ben hozta meg, amikor a Chelsea-hez szerződött,

Az akkor már világ- és Európa-bajnok csatárért hatvanmillió eurót fizettek a londoniak, ám Torres nagyon nem találta a formáját. A helyzet furcsasága, hogy mégis ez volt pályafutása legeredményesebb időszaka, hiszen a Chelsea-vel Bajnokok Ligáját, Európa Ligát és FA-kupát is nyert. Abban bízott, hogy talán a környezetváltozás segít, de az AC Milannal is csupán egy gólt szerzett az őszi szezonban.

Mondhatni a lehető legjobbkor jött az Atlético mentőöve, hiszen hol újulhatna meg, ha nem nevelőklubjában. “Nincs még egy ilyen klub, nagyon köszönöm, hogy lehetővé tették a vezetők, hogy idejöhettem” – lelkendezett. “Amint felvették velem a kapcsolatot a vezetők, tudtam, lépnem kell. Köszönöm is a Milannak, hogy megértett” – tette hozzá.

Érkezésével elképzelhető, hogy veszít is egy játékost a klub, az olasz klubok által csábított válogatott Alessio Cerci ugyanis hétfőn jelezte, szívesen venné az utat az ellenkező irányba, Milánó felé.

Az Atlético Madrid szombaton a Levantét fogadja, a hazaiak győzelmére 1.20 az odds, a döntetlenre 6.50, míg a vendségek sikerére 17.00 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Leave a Reply