Féltik Seedorfot

2014. January 16. Thursday in Hírek, Olasz Serie A

Clarance Seedorf

Clarence Seedorf győztes meccsen látta régi-új csapatát, az AC Milant, amely az Olasz Kupában magabiztosan nyert, és jutott tovább. Marco van Basten félti a Milan új edzőjét.

 

Mauro Tassotti megbízott edzővel a kispadon 3-1-re győzött a Milan a másodosztályú Spezia ellen az Olasz Kupában. Massimiliano Allegri edző menesztése óta ez volt a csapat első tétmeccse, melyen Honda Keiszuke megszerezte a klubtörténet első japán gólját. A Milan húsz percen belül berámolt hármat, a második félidőben cserébe csak alapjáraton döcögött – nem úgy Nicola Ferrari, aki szépített a 91. percben. A csütörtöki Milan-edzést már Clarence Seedorf vezényli, aki a lelátón nézte meg a második félidőt a Milan-Spezia meccsen.

“Nagyon boldog vagyok. Sajnálom, hogy ilyen helyzetbe került a Milan, de mindent megteszünk, hogy visszajuttassuk az élre. Claudio Lippi miatt is szeretném ezt, Ő mindig a szívemben lesz. Hazajönni mindig külön öröm. Izgatott vagyok, és remélem a csapat is, a szurkolókkal együtt. Pozitív eredményekbe kell ezt fordítanunk” – mondta Seedorf.

A játékospályafutását befejező hollandot félti honfitársa, Marco van Basten. “Seedorf még pályája elején jár, óriási a kockázata annak, hogy ő lett a Milan edzője. Nem lehet tudni, hogy fog megbirkózni a nehéz helyzetekkel akkor, amikor esetleg nem jönnek majd az eredmények. Az fontos, hogy folyékonyan beszél olaszul, de ez még nem garancia a sikerre. Szerintem még nincs meg a megfelelő tapasztalata ahhoz, hogy egy ilyen nagy klubot vezessen.

Persze, ez nem azt jelenti, hogy ne drukkolnék neki, sőt, inkább féltem a feladattól” – fogalmazott Van Basten.

Seedorf vasárnap mutatkozik be a csapat kispadján. A tabella 11. helyén álló Milan az idén remekül szereplő, 6. helyezett Hellas Veronát fogadja, a hazaiak győzelmére 1.44, a döntetlenre 4.33, a vendégek sikerére pedig 7.00 a szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply