Felállt Advocaat a Sunderland kispadjáról

2015. October 5. Monday in Angol Premier Liga, Hírek

Dick Advocaat
Dick Advocaat lemondott vezetőedzői posztjáról a Sunderlandnél, a szakember félévvel ezelőtt került a csapathoz, nyolc nyeretlen bajnoki után döntött a távozás mellett.

A holland szakember tavasszal vette át a Sunderland irányítását, miután a klub menesztette Gus Poyetet. Advocaat csak ideiglenes jelleggel vezette a csapatot, a cél a bennmaradás volt. Ha nem is könnyen, de a Sunderland megtartotta élvonalbeli tagságát, ennek ellenére a nyáron úgy tűnt, hogy az edző távozik a kispadról, sőt, vissza is vonul. Végül mégis meggondolta magát, és a Sunderland menedzsere maradt, de csak egy évre írt alá velük.

A klub ráadásul igyekezett mindent megtenni, hogy megerősítse a keretet, 25 millió fontot költöttek játékosok leigazolására, Jeremain Lens, Fabio Borini és Yann M’Vila is csatlakozott Advocaat keretéhez. Ennek ellenére pocsékul rajtolt a Sunderland, amely még nem nyert meccset a Premier League-ben és már kiesett a Ligakupából is.

Szombaton a West Ham Unitedet látta vendégül a Sunderland, a hazaiak kétgólos előnyről veszítettek két pontot. A 2-2-es döntetlen után Advocaat beadta lemondását, a klub pedig elfogadta azt.

“Mindenkinek köszönettel tartozom azok közül, akik mellettem álltak. Ez egy különleges klub, tele csodálatos emberekkel, de eljött az idő, hogy meghozzam ezt a döntést, nem az én, hanem a klub számára fontos ez” – nyilatkozta lemondása után Advocaat.

A klub egyelőre nem döntött a holland szakember utódjáról.

A Sunderland az eb-selejtező utáni szombaton, 17-én javíthat a mérlegén a West Bromwich Albion otthonában: a WBA sikerének a szorzója 1.90, a döntetlenre 3.40, a Sunderland győzelmére 4.00 az odds.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply