by

FC Basel vs. Valencia CF – 2014/04/03

2014. April 1. Tuesday in Elemzés, Foci elemzés, Foci tippek, PRÉMIUM tartalom, UEFA Európa Liga

FC Basel 1893 VS

UEFA Európa Liga

2014/04/03 21:05 (CET),

St. Jakob-Park

Valencia CF
Liga pozíció: 1 Liga pozíció: 10
Hazaiként: Teljesítmény: Vendégként:

UEFA  Európa Liga, negyeddöntő, első mérkőzés: a svájci FC Basel otthonában fogadja a spanyol Valencia CF-et.

Az FC Basel a nyolc közé jutásért a Salzburggal küzdött meg, az első mérkőzés Svájcban 0-0-ás döntetlennel ért véget, az ausztriai találkozón pedig a Baselnek sikerült nyerni 2-1-re.

A svájci Super Ligában az FCB 27 forduló utána az első helyet foglalja el 52 ponttal, a 27 forduló alatt csak egyszer szenvedett vereséget. Előnye a 2. helyen álló Grasshoppers-szel szemben 3 pont.

A Basel hivatalos mérkőzésen utoljára múlt év december 11.-én kapott ki Bajnokok Ligája mérkőzésen a Schalke 04-től, azóta csak barátságos mérkőzéseken győzték le. Legutolsó találkozóján a Luzern vendége volt ahol 2-0 arányú győzelmet aratott.

A Valencia a negyeddöntőbe jutásért a Ludogorets együttessel harcolt meg, az első mérkőzésen Bulgáriában a Valencia 3-0-ra győzött, a visszavágón otthonában pedig 1-0-ra.

A spanyol Primera Divízióban a Valencia 31 forduló után 40 ponttal a 10., 36 pont távolságra az első helyen álló Atlético Madridtól. A bajnokságban csak közepesen teljesít, ezért nem csoda, hogy a középmezőnyben tartózkodik.

A Denevérek az utóbbi 5 mérkőzésükből 2-t elveszítettek, csak 2-szer tudtak nyerni, egyszer pedig döntetlenre végződött a találkozójuk. Legutolsó meccsükön a Getafet látták vendégül és nem kis meglepetésre 3-1 arányú vereséget szenvedtek.

Háromesélyes fogadás (1 X 2)
1 | 3.10 1 | 3.10 Unibet X | 3.40 X | 3.40 Sportingbet 2 | 2.30 2 | 2.30 Unibet

Az esélyesebbnek tartott együttes a Valencia, de persze ehhez a Baselnek is lesz egy-két szava annál is inkább, hogy a Denevérek nincsenek túl jó formában.

Juan Antonio Pizzi, a Valencia vezetőedzője a Ludogorets elleni 3-0-ás győzelem után kijelentette, hogy csapata az Európa Liga győzelemre hajt.

A Basel az esélytelenek nyugalmával a Valencia ellenében még a továbbjutást is kiharcolhatja.

Az FCB a Luzern elleni mérkőzésen Yakin mester vezényletével a következő felállításban szerepelt: Sommer, Degen, Sauro, Suchy, Aliji, El Neny, Xhaka, Calla, Diaz, Stocker, Sio, Schar, Embolo, Die (beleértve a cseréket).

A Denevérek a Getafe ellen Pizzi főedző irányításával a következő összeállításban álltak fel a pályára: Guaita, Bernat, Mathieu, Senderos, Barragan, Romeu, Fuego, Cartabia, Parejo, Vargas, Jonas, Araujo, Paco, Feghouli (a cseréket is beleértve).

Ehhez viszonyítva az egymás elleni mérkőzésen sem változhat sokban a felállítás.

A két csapat találkozott még egymással épp a Bajnokok Ligájában, akkor a csoportküzdelmekben. Az eredmény a Basel otthonában 2-2 volt, a spanyoloknál pedig 6-2-re nyert a Valencia, de persze az a Basel nem ez a Basel volt és a Valencia sem a mostani.

Az utóbbi mérkőzéseik:

Csapat

Mérkőzések száma

Győzelem

Döntetlen

Vereség

FC Basel

10

5

5

Valencia CF

10

4

3

3

Csapat-hol

Mérkőzések száma

Győzelem

Döntetlen

Vereség

FC Basel – hazai

5

3

2

Valencia CF – vendég

5

2

1

2

Összegzés:

Egy szoros mérkőzésen a Basel végül felülkerekedik. Tippem tehát 1-es.

Fogadási tippünk: Nyertes tipp
FC Basel győzelem | 3.21 FC Basel győzelem | 3.21 Unibet

A szorzók utolsó ellenőrzése: 2014/04/01, 19:22

Related Articles

Leave a Reply