Ez a Barcelona csodálatos Guardiola szerint

2015. May 14. Thursday in Hírek, UEFA Bajnokok Ligája

Lionel Messi
Története során nyolcadik alkalommal jutott be a BL döntőjébe a Barcelona, a katalánok eddig négyszer nyertek (1992, 2006, 2009, 2011), háromszor kikaptak (1961, 1986, 1994) a legrangosabb sorozat csúcsmérkőzésén.

Az együttes legutóbb a 2010-2011-es idényben jutott ilyen magasságba, akkor, négy éve 3-1-re legyőzte a Manchester Unitedet. Két éve ugyancsak közel lehetett volna a lehetőség, de akkor az elődöntőben egy csúcsformában játszó Bayern München simán, 7-0-s összesítéssel kiütötte.

A visszavágás ideje most jött el, a katalánok uralták a bajorok elleni elődöntőt, és kétség sem férhetett ahhoz, hogy a jobb csapat jutott tovább. Lionel Messi két góljának köszönhetően egy hete 3-0-ra hozta az első mérkőzést, és bár fogadkoztak a németek, nem sok reményük lehetett.

Ugyan a Bayern korán vezetést szerzett Medhi Benatia révén, de a 15. percben Neymar egyenlített, ezzel el is döntve a párharcot. a brazil újabb góljával a félidőben már a Barca vezetett, a bajorok azonban nem adták fel, és végül Robert Lewandowski és Thomas Müller góljaival fordítani tudtak, és legalább a hazai összecsapást megnyerték 3-2-re.

Pep Guardiola, a Bayern edzője a mérkőzés után gratulált játékosainak, és köszönetet mondott a szurkolóknak a buzdításért. “Sok problémával küszködtünk a szezon során, de a játékosaim mindent beleadtak. Ez a Barcelona csodálatos, Luis Enrique igazán jó munkát végzett, Lionel Messi pedig olyan, mint Pelé” – mondta.

Egykori csapattársa, jelenlegi kollégája, Luis Enrique elárulta, ugyanúgy végigszenvedte a meccset a kispad mellett, mint az eddigi összes fordulóban. “Természetesen könnyebbség volt 3-0-s előnnyel érkezni, de miután a Bayern megszerezte a vezetést, éreztem, hogy nem lesz könnyű a meccs. Szerencsére jól reagáltunk, és már félidőre megvolt az előny ismét” – értékelt a Barcelona edzője.

Amíg a Bayern már megnyerte a hazai aranyat, addig a katalánok vasárnap biztosíthatják be matematikailag az elsőséget. Ehhez azonban – feltételezve, hogy a Real nyer az Espanyol vendégeként – az Atlético Madrid otthonából kellene elvinni a három pontot. A címvédő győzelmére 4/1 az odds, a döntetlenre 11/4, míg a Barca idegenbeli sikerére 4/6 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply