Európa Liga – Vereséggel zárt a Videoton

2012. December 8. Saturday in Eredmények, Hírek, UEFA Európa Liga

Vereséggel zárta a Videoton a labdarúgó Európa Liga csoportküzdelmeit: a magyar együttes pénteken 2-1-re kapott ki a Sporting Lisboa vendégeként.

A Videoton a Genk és a Basel mögött a harmadik helyen végzett a G csoportban.

Európa Liga, G csoport, 6. (utolsó forduló):

Sporting Lisboa (portugál)-Videoton 2-1 (0-0)

  • José Alvalade Stadion, 2500 néző, v.: Michael Kukulakisz (görög)
  • gólszerzők: Labyad (65.), Viola (82.), illetve Sándor (80., 11-esből)
  • kiállítva: Sándor (83.)
  • sárga lap: Rinaudo (9.), Fernandes (57.), Cédric (75.), Labyad (84.) illetve Walter Lee (45.), Tóth B. (54.), Caneira (79.), Vinícius (81.)
Sporting:

Marcelo – Xandao, Boulahrouz, Insúa, Cédric – Capel (Pranjic, 85.), Labyad, Rinaudo, André Martins, Ricardo Esgaio – Viola

Videoton:

Tujvel – Brachi, Paulo Vinícius, Marco Caneira, Szolnoki – Renato Neto, Sándor, Tóth B. (Kovács, 73.), Walter Lee, Filipe Oliveira (Gyurcsó, 57.) – Nikolic (Paraiba, 73.)

Miután a heves esőzés miatt a csütörtökre kiírt találkozót el kellett halasztani, a Genk pedig az eredeti időpontban hazai környezetben gól nélküli döntetlent játszott a Basellel, a pénteki összecsapásnak nem volt tétje a magyar csapat számára.

Ennek ellenére úgy tűnt, Paulo Sousa játékosai “fel tudtak pörögni”, ellenfelüknél több helyzetet dolgoztak ki az első félidőben: Nikolic ziccert rontott, Renato Neto a kapufát találta egy távoli lövésből, Sándor kísérleténél pedig az egyik védő mentett az utolsó pillanatban.

A folytatásban már többet támadott a hazai alakulat, és meg is szerezte a vezetést egy kipattanó lövést követően. A Videoton azonban nem adta fel, nem sokkal később Sándor büntetőjéből megszerezte első idegenbeli gólját.

A 82. percben azonban egy beadás utáni kavarodást Viola használt ki, amivel ismét előnyhöz jutottak a portugálok, ráadásul a Videoton egy perccel később emberhátrányba került, mivel Sándort utánrúgásért kiállította a játékvezető. Az eredmény ezt követően már nem változott.

sgg \ sgr \ kpt

MTI 2012. december 7., péntek 23:06

Related Articles

1 response to Európa Liga – Vereséggel zárt a Videoton

  1. Iszonyat béna volt a Videoton. A Szószát küldjük már haza.

Leave a Reply