Európa Liga – Vereségével harmadik helyre csúszott a Videoton

2012. November 23. Friday in Eredmények, Hírek, UEFA Európa Liga

A Videoton FC hazai pályán 1-0-ra kikapott a belga Genktől a labdarúgó Európa Liga csoportkörének ötödik, csütörtöki fordulójában, így csoportjában visszacsúszott a harmadik helyre.

Mivel a négyes másik meccsén a svájci Basel hazai pályán 3-0-ra legyőzte a portugál Sporting Lisboát, a székesfehérvári gárda nehéz helyzetbe került a továbbjutást illetően, sorsa a zárófordulóban sorra kerülő Genk-Basel találkozó végeredményétől is függ.
Paulo Sousa tanítványai december 6-án Lisszabonban játsszák utolsó csoportmérkőzésüket. A Videoton csak akkor léphet tovább, ha Portugáliában nyer, s közben a Genk legyőzi a Baselt.

Európa Liga, G csoport, 5. forduló:

Videoton FC-Genk (belga) 0-1 (0-1)

  • Sóstói Stadion, 8800 néző, v: Liran Liany (izrael)
  • gólszerző: Barda (19.)
  • sárga lap: Kaká (21.), Torghelle (80.), Kovács I. (90.) illetve Joseph-Monrose (68.), Hyland (80.), Masika (94.)
Labdarúgó Európa Liga - Videoton-Genk

Székesfehérvár, 2012. november 22. A belga játékos Steven- Joseph Monrose (k) és Filipe Oliveira, (b) valamint Alvaro Brachi (j), a Videoton játékosai harcolnak a labdáért a labdarúgó Európa Liga csoportkörének 5. fordulójában a Videoton-Genk találkozón a székesfehérvári Sóstói Stadionban 2012. november 22-én. MTI Fotó: Beliczay László

Videoton:

Bozovic – Brachi, Kaká (Walter Lee, 82.), Vinicius, Szolnoki – Renato Neto, Mitrovic – Gyurcsó, Sándor (Torghelle, 76.), Oliveira (Kovács I., a szünetben) – Nikolics

Genk:

Van Hout – Dani Fernandez, Ngcongca, Nadson, Tshimanga – Hyland, Gorius – Buffel, Barda (Plet, 71.), Joseph-Monrose (Masika, 76.) – Vossen (Kumordzi, 91.)

A négy forduló után a csoport második helyén álló Videoton hazai pályán bátran kezdett az éllovas, a kapus Köteles Lászlót nélkülöző Genk ellen, az első negyedórában el is jutott a kapu közelébe, Nikolics azonban ígéretes helyzetben fölé fejelt. Egyik csapat sem kockáztatott sokat, unalmasan csordogált a játék, aztán a vendégek második szögletükből megszerezték a vezetést, mivel Bozovic rendkívül rosszul mozdult ki a kapujából. A bekapott gól után a Videoton átvette az irányítást, melynek köszönhetően a játékrész hajrájában közel állt az egyenlítéshez, de Sándor számára még a ziccer sem volt elegendő ahhoz, hogy betaláljon.

Fordulás után egyértelmű fölényben játszott a Videoton, a bal és a jobb oldalon is jó ritmusban futottak a hazai támadások, de a kaput csak elvétve találták el a lövések. Az utolsó tíz perc Torghelle beállásával kissé feszült hangulatban telt, különösebb gólveszély nélkül. A fehérváriak rászolgáltak az egy pontra, ennek ellenére először szenvedtek vereséget hazai pályán az Európa Ligában. A Genk győzelmével továbblépett a csoportból.

Paulo Sousa, a Videoton vezetőedzője:

“Egyáltalán nem vagyok csalódott. Amit ebben a sorozatban eddig elterveztünk, azt eddig is bőven megvalósítottuk, s ma is az ellenfelünk fölé kerekedtünk minden szempontból. Gratuláció illeti a játékosokat, mindig tudták mit kell tenniük. Rá tudtuk kényszeríteni akaratunkat a Genkre, és benne volt a játékunkban a győzelem, de a helyzeteinket gólra kellett volna váltani. Nagyon éretten játszottunk, stratégiailag felülmúltuk ellenfelünket, és csak pozitív következtetéseket vonhatunk le. Egyértelmű, hogy nehezebb dolgunk van a továbbjutást illetően, de az a feladatunk, hogy az utolsó csoportmérkőzésen is maximális motiváltsággal lépjünk pályára.”

Mario Been, a Genk vezetőedzője:

“Meg vagyok elégedve, látszott a játékosokon, hogy ez fontos meccs, nagyon izgultak. Lényeges volt, hogy három pontot szerezzünk, más esetben nagy kockázatot hordozott volna magában az utolsó forduló. Örülök, hogy bekerülhettem a Genk történelmébe ezzel a továbbjutással.”

kf \ hgp \ skt \ sgj \ bku

MTI 2012. november 22., csütörtök 22:14

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply