Európa Liga – Sándor György: Bázelben elérhető a döntetlen – ELŐZETES

2012. November 7. Wednesday in Előzetes, Hírek, UEFA Európa Liga

Sándor György, a Videoton FC középpályása szerint várhatóan nagy nyomás alá kerül majd a fehérvári gárda kapuja, de a döntetlen így is elérhető a labdarúgó Európa Liga csoportkörének csütörtök esti, bázeli mérkőzésén.

A futballista a vidi.hu-nak nyilatkozva emlékeztetett arra, hogy két hete, hazai pályán sem náluk volt többet a labda, mégis nyertek 2-1-re, igaz, azt is megjegyezte: úgy érzi, a svájci együttes mezőnyfölénye ezúttal “hatványozottabb” lesz.

“Bízom abban, hogy a Bázel egy kicsit ki fog nyílni, de szerintem mindent egy lapra feltéve nem fog támadni, ennél azért sokkal jobb csapat” – fogalmazott. “Remélem, hogy a biztos védekezésből sikerül majd egy-egy ritmusváltással gyors akciókat vezetnünk. Kevés ilyen lehetőségünk lesz, de ezekből kellene legalább egyet értékesíteni, mert ha szereznénk egy gólt, akkor utána könnyebben tudnánk játszani a saját játékunkat.”

A középpályás beszélt a Videoton továbbjutási esélyeiről is: szerinte az elmúlt évek tapasztalatai alapján kilenc ponttal tovább lehet jutni a csoportból, így a következő három összecsapáson három pontot kellene szerezniük.

Alakulhat azonban úgy is, hogy a fehérvári együttes már csütörtökön biztosítja helyét a legjobb 32 csapat között. Ehhez elsősorban győznie kellene Bázelben, miközben a kapus Köteles Lászlót is foglalkoztató Genk nyer, vagy döntetlent játszik a csoport utolsó helyén álló Sporting Lisboa vendégeként.
A G csoportban mindkét összecsapás 21.05-kor kezdődik, Bázelben az ukrán Jevhen Aranovszkij vezeti majd a meccset.

Európa Liga, a G csoport 4. fordulójának programja:

  • FC Basel (svájci)-VIDEOTON FC 21.05
  • Sporting Lisboa (portugál)-Genk (belga) 21.05

A csoport állása:

  1. Genk 3 2 1 – 7-3 7 pont
  2. VIDEOTON FC 3 2 – 1 5-4 6
  3. Basel 3 – 2 1 3-4 2
  4. Sporting Lisboa 3 – 1 2 1-5 1

A csoportból az első két helyezett jut tovább.

skt \ sgr \ sag

MTI 2012. november 7., szerda 11:19

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply