Európa Liga – “Kiváló eredmény” a Videoton célja – ELŐZETES

2012. September 19. Wednesday in Előzetes, Hírek, UEFA Európa Liga

A Videoton csütörtökön a belga Genk otthonában kezdi meg a csoportkört a labdarúgó Európa Ligában, melyre Tóth Balázs, a fehérváriak középpályása szerint jól felkészült az együttes.

A 34-szeres válogatott játékos korábban három szezont játszott a Videoton mostani ellenfelénél, melyet hasonló erejűnek lát, mint a selejtező harmadik fordulójában kettős győzelemmel búcsúztatott Gent, igaz, a két csapat stílusa eltér egymástól.
“Három évet játszottam Genkben, voltak szép sikereink, például a Belga Kupa megnyerése 2009-ben. Ahogy nézegettem csütörtöki ellenfelünk keretét, elég jelentősen megváltozott azóta, hogy eljöttem, mindössze talán hét játékost találtam, akikkel együtt szerepeltem” – nyilatkozta a csapat honlapjának, a vidi.hu-nak a 30 éves futballista. – “Egy nagyon szervezett, erőszakos futballt játszó csapat most a Genk, ebben rejlik a legnagyobb erejük. Érzésem szerint hasonló játékerőt képvisel a Genk és korábbi EL-ellenfelünk, a Gent, játékstílusban viszont egészen más a kettő. Mostani ellenfelünk fizikálisan erősebb, és ahogy említettem, inkább egyfajta erőfocit játszik.”

 Tóth nagyszerű hangulatú meccset vár a csütörtök esti, 21:05 órakor kezdődő találkozótól, s hangsúlyozta, a csapat felkészülten utazik a meccsre.
“Keményen dolgoztunk az elmúlt napokban, a szakmai stáb az eddigiekhez hasonlóan most is remekül felkészített bennünket, úgyhogy a csapat készen áll arra, hogy egy kiváló eredményt érjen el Belgiumban” – mondta Tóth.
A Videoton első csoportmérkőzésének második félidejét a Kossuth Rádió 22:20 órától élőben közvetíti. A kommentátor P. Fülöp Gábor lesz.
A Paulo Sousa vezette magyar csapat az OTP Bank Ligában visszafogottabb teljesítményt nyújtott eddig – szombaton hazai pályán játszott gól nélküli döntetlent a Diósgyőrrel -, ugyanakkor az európai porondon kiváló teljesítménnyel menetelt a főtábláig. A fehérváriak a szlovák Slovan Bratislava, a Gent, illetve a török Trabzonspor búcsúztatásával jutottak el a csoportkörig úgy, hogy a hat meccsen mindössze egyetlen gólt kaptak. A stabil védekezésre minden bizonnyal Belgiumban is szüksége lesz az együttesnek, mely a kvalifikációs szakaszban ötször talált be az ellenfelek kapujába.

scp \ sjk \ spi \ sag

MTI 2012. szeptember 19., szerda 11:08

Related Articles

Leave a Reply