Európa Liga – Európai porondon javíthat a Videoton – ELŐZETES

2012. October 24. Wednesday in Előzetes, Hírek, UEFA Európa Liga

Öt nyeretlenül megvívott bajnoki mérkőzés után a nemzetközi porondon javíthat a Videoton labdarúgócsapata, amely csütörtökön 19 órától a svájci Baselt fogadja Európa Liga-csoportmérkőzésen.

A Basel nem kezdte jól a szezont és ennek következményeként múlt héten menesztették Heiko Vogel vezetőedzőt, akit Murat Yakin váltott a kispadon. A korábbi válogatott játékos bemutatkozása nem sikerült, ugyanis vasárnap egygólos vereséget szenvedett együttese a Luzern vendégeként, így 13 fordulót követően 21 pontjával csak negyedik a bajnokságban.
Sándor György, a székesfehérvári klub honlapján úgy vélte, a Basel problémái ellenére az eddigi legnehezebb erőpróba vár rá és társaira, mert bár a Sporting Lisboa a legnagyobb név a csoportban, de a három hete 3-0-ra legyőzött portugál együttesnél komoly gondok vannak, nem véletlenül produkálta története egyik legrosszabb rajtját.
“A Basel stabilabb gárda és veszélyesebben is játszik, ráadásul kiváló a szélsőjátéka. Sokkal nehezebb ellenfél lesz” – mondta a hétvégi fordulóban bombagólt lőtt futballista a soron következő ellenfélről, amely két döntetlent ért el eddig a sorozatban.
A Videoton genki veresége és a Sporting legyőzése után három pontjával a második, továbbjutó helyen áll, s ezt a pozíciót akár egy döntetlennel is megőrizheti. Köteles László belga csapata, a négy pontjával éllovas Genk a Sportingot fogadja.

Európa Liga, a G csoport 3. fordulójának programja:

  • Videoton FC-Basel (svájci) 19.00
  • Genk (belga)-Sporting Lisboa (portugál) 19.00
A csoport állása:
  1. Genk 2 1 1 – 5-2 4 pont
  2. Videoton FC 2 1 – 1 3-3 3
  3. Basel 2 – 2 – 2-2 2
  4. Sporting Lisboa 2 – 1 1 0-3 1

A csoportból az első két helyezett jut tovább.

sgj \ sag

MTI 2012. október 24., szerda 9:03

Related Articles

Leave a Reply