Európa Liga – A Videoton legyőzte a Baselt

2012. October 26. Friday in Eredmények, Hírek, UEFA Európa Liga

A Videoton FC 2-1-re legyőzte a svájci FC Baselt csütörtökön a labdarúgó Európa Ligában, ezzel három forduló után a G csoport második helyén áll.

A Genk közben hazai pályán szintén 2-1-re verte az utolsó negyedórában emberhátrányban futballozó Sporting Lisboát, így hét pontjával vezeti a csoportot. A belga csapat kapujában Kristof Van Hout állt, Köteles László a cserepadon kapott helyet.
A fehérváriak a következő fordulóban, november 8-án Bázelben lépnek pályára.

Labdarúgó Európa Liga - Videoton FC - FC Basel

Székesfehérvár, 2012. október 25. Nikolics Nemanja, a Videoton középpályása kapura lő a svájci csapat játékosa, Fabian Schar mellett a labdarúgó Euroliga csoportkörének 3. fordulójában játszott Videoton FC – FC Basel mérkőzésen, a székesfehérvári Sóstói Stadionban 2012. október 25-én. A lövésből gól lett. MTI Fotó: Illyés Tibor

Európa Liga, 3. forduló:

Videoton FC-Basel (svájci) 2-1 (2-0)

Sóstói Stadion, 9800 néző, v: Miroslav Zelinka (CZE)
gólszerzők: Schär (2., öngól), Caneira (32.), illetve Schär (91.)
sárga lap: Stocker (79.), Streller (85.)

Videoton FC:

Bozovic – Brachi, Caneira, Vinicius, Szolnoki – Renato Neto, Mitrovic – Walter Lee (Torghelle, 81.), Sándor (Tóth B., 73.), Gyurcsó (Oliveira, 79.) – Nikolics

Basel:

Sommer – Steinhöfer, Schär, Dragovic, Park (Voser, a szünetben)- Cabral – Degen (Frei, 72.), Diaz, Stocker, Salah (Pak, 57.) – Streller

A fehérváriak rögtön a találkozó elején vezetést szereztek Schär öngóljának köszönhetően. A 15-szörös svájci bajnok nemrég kinevezett vezetőedzője, Murat Yakin letámadásra szólította fel játékosait, ennek köszönhetően a Basel már 35 méterre a hazai kaputól megállította a fehérvári próbálkozásokat, de igazi gólhelyzetig nem jutott el. A 25. perctől aztán kissé szabadult a szorításból a Videoton, és ha eljutott a vendégek tizenhatosáig, akkor veszélyt jelentett. Sőt, első szögletéből növelte is előnyét, Marco Caneira talált a svájci kapuba. A félidő hátralevő részében nagy nyomás alatt tartotta a Videoton kapuját a Basel, de Bozovic rendre a helyén volt.
Fordulás után továbbra is a vendégek irányítottak, de közel sem tudtak olyan erőteljesen támadni, mint az első játékrészben. Paulo Sousa együttese rendkívül szervezetten és hősiesen védekezett, így a Basel csak szépíteni tudott a hosszabbításban.

Paulo Sousa, a Videoton vezetőedzője:
“Azt tudtuk, ha ma nyerünk, akkor komoly esélyünk lesz arra, hogy továbbjussunk a csoportból, de a következő három mérkőzésen is keményen kell dolgoznunk a továbblépésért. A játékosok megérdemlik a mai sikert is, mert minden edzésen maximális teljesítményt nyújtanak. Pontosan tudják, hogy mi kell a gólszerzéshez a mérkőzéseken, szakmailag minden eddiginél érettebbek. Pontosan tudjuk, milyenek az ellenfelek, realistának kell maradnunk. Ha sikerül továbbjutnunk a csoportkörből, az hihetetlen eredmény lenne, de ha mégsem, egyáltalán nem lennék csalódott. Egyre nagyobb a Videoton respektje Európában, ez ma is látható volt, mert a Basel mindig két támadóval játszik, de ma egy csatárral futballozott ellenünk.”

Murat Yakin, a Basel vezetőedzője:
“Láttuk az ellenfél gyengéit és erősségeit, azt is tudtuk, hogy mely területen sebezhető a Videoton, az előnyökből próbáltunk gólokat szerezni, de nagyon jól védett az ellenfél kapusa. Még van lehetőségünk az előrelépésre, mindent megteszünk ezért a következő mérkőzéseken. Még nem tudom a vereség pontos okát, de az biztos, hogy nagyobb koncentráció szükséges a győzelmek megszerzéséhez. Még soha nem láttam így játszani a Baselt, eddig mindig 90 percen át jól játszott a csapat, most azonban voltak hibák a játékunkban.”

hgp \ skt \ sgg \ gkp

MTI 2012. október 25., csütörtök 22:08

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply