Essien a Milané

2014. January 26. Sunday in Hírek, Olasz Serie A

Michael Essien

A 31 éves ghánai középpályás a Chelsea-ből igazol a piros-feketékhez, ahova másfél évre ír alá.

 

Michael Essien négy-öt éve a világ egyik legjobb védekező középpályásának számított, akkor a Chelsea-ben alapember volt, José Mourinho egyik kedvence volt, a portugál edző a Real Madridba is magával vitte. Jött azonban egy térdsérülés a ghánai válogatott középpályásnál, ebben az idényben pedig már nem kapott helyet a Chelsea BL-keretében, ezért a szezonban a legrangosabb európai kupasorozatban is pályára léphet új csapatában, a Milanban. A 31 esztendős focista a 2012–2013-as szezont a Real Madridnál töltötte kölcsönben, míg ebben az idényben csak két Premier League-mérkőzésen bizonyíthatott kezdőként, ezért is hagyta el a Chelsea-t, és igazolt a Milanba.

Essien a szombati orvosi vizsgálat után 2015 nyaráig ír alá az olasz klubhoz, ahol másfél év alatt 4,5 millió eurót fog keresni, az körülbelül a fele annak, amennyit az angoloknál tehetett zsebre.

“Örülök, hogy itt vagyok. Minden tőlem telhetőt megteszek a Milanért, remélem, azonnal játszhatok. Szeretném megköszöni Roman Abramovics elnöknek, a csapatnak és a Mourinhónak, hogy megengedték, hogy a Milan mezét viselhessem. Nem beszéltem még Muntarival, remélem, hogy hamarosan találkozunk” – utalt Essien arra, hogy válogatottbeli csapattársával játszhat együtt a Milanban.

Közben Jeremy Meneznek nincs maradása Párizsban, vissza akar térni Olaszországba. A szélső nem akarja meghosszabbítani nyáron lejáró szerződését, mindenképpen váltana a több játék reményében már januárban. A Le Parisien azt állítja, hogy a Milan és a Fiorentina kiemelt figyelmet szentel Meneznek, a következő hét végére a PSG meg akar szabadulni tőle.

A tabella 11. helyén álló Milan vasárnap a 14. Cagliarihoz látogat, a hazai győzelemre 4.00, a döntetlenre 3.30, a vendégek sikerére pedig 1.95 a szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply