Elvitte a Liverpool a Newcastle házi gólkirályát

2016. July 23. Saturday in Angol Premier Liga, Hírek

Georginio Wijnaldum
A Newcastle az előző idény végén kiesett a PL-ből, és várható volt, hogy a másodosztályú tagsága miatt nem fogja tudni megtartani a legjobb játékosait. Közéjük tartozik a holland Georginio Wijnaldum is, aki az előző bajnokságban azok közé tartozott, akikre nem lehetett panasz, mivel 11 góllal zárt, ezzel házi gólkirály lett.

A gólok mellett volt öt gólpassza is, ami a második helyet jelentette a csapaton belül, vagyis nagyon hasznos tagja volt a Szarkáknak. Az ősztől pedig továbbra is a Premier League-ben bizonyíthat, mivel a Liverpool lecsapott rá, és 25 millió fontért öt évre megszerezte a 25 éves játékost. Wijnaldum csak egy évet töltött a Newcastle-nél, tavaly érkezett Angliába a PSV-től, amely 14,5 millió fontot kasszírozott érte, vagyis a Newcastle most 10 millió fontnál is többet keresett az eladásán.

Korábbi edzője, Steve McLaren szerint Wijnaldum legnagyobb erőssége, hogy a középpályán mindenhol képes jó teljesítményt nyújtani, és egyszerre egyesül benne a védekező középpályások hatalmas munkabírása, valamint a támadó felfogású játékosok kreativitása és gólérzékenysége.

“Fitt, rugalmas és mozgékony. Emlékszem olyan gólra tőle, amikor 60 méteres sprintet vágott ki, hogy odaérjen a kapu elé. Mindig jó időben érkezik a 16-oson belülre, és megvan az a képessége, hogy be tudja fejezni az akciókat, ami nagy kincsnek számít. És még többre is képes lehet, mint tavaly, csak meg kell találni számára a legjobb pozíciót a pályán”.

McLaren korábbi segítője, Paul Simpson úgy fogalmazott, Wijnaldum igazi vezéregyéniség a pályán, aki meccseket tud eldönteni, meglátja a problémát a pályán, és képes magával húzni a többieket. “Biztos vagyok benne, hogy a kiesés ellenére a hasznára vált a Newcastle-nél eltöltött év, mert megtapasztalhatta, milyen az, amikor egy fiatal játékos egy pocsék szezont futó csapatba kerül. Az elején kicsit szenvedett emiatt, aztán beleállt a kihívásba, és ő volt az egyik, aki kiemelhető volt abból a keretből” – mondta Simpson.

A Liverpool a PL első fordulójában majd az Arsenal vendége lesz, Wijnaldumnak ez lehet az első tétmeccse új csapatában. Az Arsenal győzelmére a szorzó 2.10, a döntetlenre 3.40, a Liverpool sikerére 3.40.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply