Elküldte Montellát a Fiorentina

2015. June 9. Tuesday in Hírek, Olasz Serie A

Vincenzo Montella
Vincenzo Montella addig halogatta szerződéshosszabbítását, hogy elvesztette a klubvezetés bizalmát és a firenzei klub szerződést bontott vele.

A Fiorentina szakmai irányítását Montella három éve vette át és eddig mindenki elégedett volt a munkájával. A firenzei csapat mindhárom évben a negyedik helyen végzett a bajnokságban, 2014-ben pedig az Olasz Kupa-döntőben is szerepelt, míg ebben az évben az Európa Liga elődöntőjéig jutott. Az eredmények tehát elég jók voltak, a Fiorentina pedig már szezon közben megkezdte a tárgyalásokat a folytatásról, tekintve, hogy a vezetőedző szerződése jövőre lejár.

De nem sikerült megállapodni, pedig mindkét fél a folytatás mellé állt, azonban a hírek szerint Montella kritikusan nyilatkozott a klub hierarchiájáról. A sokáig húzódó tárgyalások miatt Andrea Della Valle már a múlt héten úgy nyilatkozott, hogy Montella bizonytalansága nem tesz jót a Fiorentinának, és bár a vezetőedző a napokban azt nyilatkozta, hogy maradni akar, a klub hétfőn már a menesztéséről számolt be.

“Az ACF Fiorentina a vezetőedző, Vincenzo Montella viselkedését úgy értékeli, hogy a szakember nem akarja folytatni a munkát. Ezért sajnálattal úgy döntöttünk, hogy az elengedhetetlenül fontos bizalom elvesztése miatt nem tudjuk folytatni a közös együttműködést, ezért a klub érdekeit szem előtt tartva megválunk Vincenzo Montellától” – így szólt a klub hivatalos közleménye.

Paulo Sousa a Videoton egykori, illetve a Basel jelenlegi vezetőedzője veszi át a hírek szerint Montella helyét.

Az olaszországi labdarúgószezonból már csak egy mérkőzés maradt hátra, a Serie A-ba jutásért a Bologna és a Pescara küzd meg. Az osztályozós párharc első meccsén gólnélküli döntetlen született Pescarában, a második meccsre kedden kerül sor.

A Pescara győzelmének az oddsa 14/5, a döntetlenre 23/10, a Bologna sikerére 1/1 a szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply