by

Elefántcsontpart vs. Japán – 2014/06/15

2014. June 14. Saturday in Elemzés, Foci elemzés, Foci tippek, PRÉMIUM tartalom, Világbajnokság 2014

Elefantcsontpart VS

Világbajnokság 2014

2014/06/15 03:00 (CET),

Arena Pernambuco

Japan
Mérkőzések: Teljesítmény: Mérkőzések:

Világbajnokság 2014, C-csoport: az Arena Pernambucoban Recife-ben küzd meg Elefántcsontpart labdarúgó csapata Japán válogatottjával.

Elefántcsontpart veretlenül végzett első helyen az afrikai selejtező C-csoportjában, majd 4-2-es összesítéssel jutott túl Szenegálon. Eddig kétszer vettek részt világbajnokságon 2006-ban és 2010-ben, mindkétszer a csoportkörig jutottak. Az utóbbi VB G-csoportjában harmadikok lettek és kiestek.

Szövetségi kapitányuk Sabri Lamouchi a következő játékosokat hívta meg a keretbe:

  • kapusok: Boubacar Barry, Sylvain Gbohouo, Sayouba Mande;
  • védők: Serge Aurier, Jean-Daniel Akpa Akpro, Sol Bamba, Arthur Boka, Constant Djakpa, Kolo Toure, Ousmane Viera, Didier Zokora;
  • középpályások: Geoffrey Serey Die, Ismael Diomande, Max Gradel, Didier Ya Konan, Cheik Tiote, Yaya Touré;
  • csatárok: Mathis Bolly, Wilfried Bony, Didier Drogba (csapatkapitány),  Gervinho, Solomon Kalou, Giovanni Sio.

A kapus bizonyosan Boubacar Barry lesz, a védelem oszlopos tagjai pedig Kolo Touré, illetve Didier Zokora, őket támogatják majd Serge Aurier és Constant Djakpa. A középpálya oszlopos tagjai Cheick Tiote és Yaya Touré, az előbbi védekező középpályás, az utóbbi pedig szervezi a játékot. A csatársorban ott van a világklasszis Didier Drogba, de jól teljesített az utóbbi időben Wilfried Bony a Swansea játékosa és Seydou Doumbia a CSZKA Moszkva csatára is.

Ezzel a kerettel elmondhatjuk azt, hogy Elefántcsontpart lehet az egyik továbbjutó ebből a csoportból.

A legutolsó 10 találkozójukból 4-et tudtak megnyerni, 3-szor döntetlent értek el és 3-szor vesztesen hagyták el a pályát. Legyőzték többek között Salvadort és Szenegált, de kikaptak Mexikótól és Bosznia-Hercegovinától.

Japán az ázsiai selejtező B csoportjában végzett az élen. Eddig négyszer szerepelt a VB-k történetében, 2002-ben és 2010-ben a negyeddöntőig jutott el. A legutóbbi VB-n 0-0-ás döntetlen után tizenegyesekkel maradt alul 5-3 arányban Paraguay együttesével szemben.

A Japán keret, melyet Alberto Zaccheroni szövetségi kapitány állított össze, a következő játékosokból áll:

  • kapusok: Kavasima Ejdzsi, Nisikava Susaku, Gonda Suicsi;
  • védők: Konno Jaszujuki, Inoha Maszahiko, Nagatomo Juto, Morisige Maszato, Ucsida Acuto, Josida Maja, Szakaj Hiroki, Szakaj Gotoku;
  • középpályások: Endo Jaszuhito, Haszebe Makoto (csapatkapitány), Aojama Tosihiro, Jamagucsi Hotaru, Honda Kejszuke, Kagava Sindzsi;
  • csatárok: Okubo Josito, Okazaki Sindzsi, Kijotake Hirosi, Kakitani Joicsiro, Szajto Manabu, Oszako Juja.

A japánok első számú kapusa Kavasima Ejdzsi lesz, a védelem oszlopa pedig a Southampton játékosa Josida Maja, mellette Nagatomo Juto, Ucsida Acuto és Szakaj Gotoku juthat szerephez. A japán középpálya nagyon erős hisz ott van Kagava Sindzsi az apró termetű tehetséges játékos, mellette pedig a Milan csillaga, Kejszuke Honda és a csapatkapitány Haszebe Makoto, aki a védekezésből is kiveszi a részét ha szükséges. A csatársorban a Mainz alappillére Okazaki Sindzsi az aki 35 gólt szerzett eddig a válogatottban és 33 német bajnoki mérkőzésen 15 találatot ért el.

Japán az utóbbi 10 mérkőzéséből 7-et megnyert, egyszer döntetlent ért el és csak 2-szer kapott ki. A legyőzöttek között olyan csapatok szerepelnek mint Costa Rica, Belgium és Ghána. Szerbiától és Fehéroroszországtól kaptak ki.

Háromesélyes fogadás (1 X 2)
1 | 2.60 1 | 2.60 Unibet X | 3.30 X | 3.30 Unibet 2 | 2.75 2 | 2.75 Unibet

Az elefántcsontparti csapatban nagyobb egyéniségek vannak mint a Japán válogatottban, de lehet, hogy a japán csapategység erősebb.

Összegzés:

Didier Drogbának ez az utolsó lehetősége, hogy valami nagyot alkosson csapattársaival együtt, ezért úgy gondolom, hogy megtesznek mindent a győzelemért és végül sikerül is nekik. Tippem tehát 1-es.

Fogadási tippünk:Nyertes tipp
Elefántcsontpart győzelem | 2.70 Elefántcsontpart győzelem | 2.70 Unibet

A szorzók utolsó ellenőrzése: 2014/06/14, 15:39

Related Articles

Leave a Reply