EL-selejtező – Sousa szerint jobb volt a Videoton, Weiss szerint nem

2012. July 27. Friday in Hírek, UEFA Európa Liga

Budapest, 2012. július 27., péntek (MTI) – Paulo Sousa, a Videoton FC vezetőedzője szerint csapata a két mérkőzés alapján jobb volt ellenfelénél, a Slovan Bratislavánál a labdarúgó Európa Liga-selejtező 2. fordulójában, Vladímir Weiss, a rivális trénere azonban úgy érzi, nem a jobbik együttes jutott tovább.

A székesfehérváriak az idegenbeli 1-1 után hazai pályán 0-0-t játszottak csütörtök este a pozsonyi gárdával, így idegenben szerzett góljuknak köszönhetően továbbléptek a 3. körbe, ahol a belga Genttel találkoznak majd.

Labdarúgó Európa Liga - Videoton FC-Slovan Bratislava

Székesfehérvár, 2012. július 26. A Videoton játékosai ünnepelnek a pályán, miután a labdarúgó Európa Liga-selejtező második fordulójának visszavágójában gól nélküli döntetlent értek el a Slovan Bratislava csapata ellen a székesfehérvári Sóstói Stadionban 2012. július 26-án. Az első mérkőzés 1-1-re végződött, így a fehérvári csapat idegenben szerzett góljának köszönhetően továbbjutott. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

 “Gratulálok a játékosaimnak, és köszönöm a szurkolóknak, hogy ilyen sokan eljöttek, és hihetetlen hangulatot varázsoltak a stadionba” – nyilatkozta a vidi.hu-nak Sousa. “A Slovanról már előzetesen is elmondtam, hogy nagyon kemény csapat, széles taktikai repertoárral. Mi nagyon éretten játszottunk, minden helyzetre a megfelelő módon reagáltunk. A két meccs alapján jobbak voltunk ellenfelünknél.”

A pozsonyiak vezetőedzője legfőképp annak tulajdonította a kiesést, hogy játékosai közül nem mindegyik mutatta meg, mire is képes igazán.
“Nagyon jó és kemény meccs volt, helyenként megmutattuk, hogy milyen jó futballistáink vannak. Mindez azonban hiába, nem tudtunk gólt rúgni. Úgy vélem, hogy nem a jobbik csapat jutott tovább, hanem az, amelyik idegenben képes volt gólt lőni. Szerintem nekünk volt több helyzetünk, de elismerem, hogy nagyon kiegyenlített párharc volt.”

Az EL-ben érdekelt másik magyar csapat, a Budapest Honvéd az idegenbeli 1-0-s vereség után a Bozsik Stadionban 4-0-ra kapott ki csütörtök este a kameruni Samuel Eto’óval felálló orosz Anzsi Mahacskalától, s Marco Rossi, a kispestiek olasz vezetőedzője szerint utóbbi mérkőzésen megmutatkozott a két együttes közötti különbség.
“Lehet jól játszani fél óráig, de amikor egy az egy elleni játékra került sor, bizony alulmaradtunk” – fogalmazott a Honvéd honlapján Rossi. “Miután kiállították Vernes Richárdot, igazából vége lett a mérkőzésnek. Ha a második vagy a harmadik gólt vesszük górcső alá, láthatjuk, melyik csapat milyen játékosokból áll, technikailag micsoda különbség van a futballisták között.”

Guus Hiddink, az Anzsi holland szakvezetője azt mondta, tanítványai úgy játszottak, ahogyan azt előzetesen elvárta tőlük:
“Az első perctől fogva az volt a célunk, hogy mielőbb betaláljunk, tudtuk, az megtörheti a hazai együttest. A különbség a két összecsapás között leginkább abban mutatkozott meg, hogy ezúttal sokkal elszántabbak voltunk, és jobban is használtuk ki a lehetőségeinket, a Honvéd ellenben elrontotta a nagy helyzeteit.”
Kemenes Szabolcs, a kispestiek kapusa kiemelte, az orosz gárda játékosai akkor kerültek helyzetbe, amikor csak akartak.
“Az első mérkőzés után többen is bizakodóak voltunk, elhittük, hogy van keresnivalónk. Ma azonban az Anzsi megmutatta az igazi arcát, azt kell mondjam, nagyon messze vagyunk Európától.”

skt \ sma

MTI 2012. július 27., péntek 10:25

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply