EL-selejtező – Kondás szerint mindenképpen gólt kell rúgni

2012. August 23. Thursday in Hírek, UEFA Európa Liga

Nem lenne elégedett a 2004-es 0-0-ás eredménnyel Kondás Elemér a belga FC Bruges elleni Európa Liga-selejtezőre készülő Debrecen labdarúgócsapatának az edzője.

A két csapat nyolc éve is találkozott egymással az UEFA Kupában, akkor az első mérkőzésen Belgiumban 1-0-ra diadalmaskodtak a hazaiak, míg a visszavágón gól nélküli döntetlen született.
“Ahhoz, hogy esélyünk legyen a jövő heti visszavágón is, gólt, gólokat kell lőnünk” – mondta a szakember a szerdán Debrecenben tartott sajtótájékoztatón, hozzátéve: csak később derül ki, hogy a középpályás Varga József és Selim Bouadla – mindketten kisebb sérüléssel bajlódnak – tudja-e vállalni a játékot a csütörtökön 20:30-kor kezdődő első mérkőzésen.

A tréner elmondta, a korábban Belgiumban profiskodó Adamo Coulibaly és Ibrahima Sidibe, valamint a volt debreceni futballista, a jelenleg a belga Kortrijkban játszó Czvitkovics Péter is segített feltérképezni az ellenfelet. Kondás szerint a Bruges idegenben is arra törekszik, hogy irányítsa a játékot.
Georges Leekens, a Bruges vezetőedzője a sajtótájékoztatón kifejtette: kicsit meglepte őket a forróság, amely Magyarországon várt rájuk, de ígérete szerint ez nem lesz hatással a játékukra.
“Mindenki sokat vár a csapatomtól, és ez folyamatos nyomás alatt tart bennünket” – hangoztatta a belga tréner, hozzátéve, hogy a DVSC-TEVA-t erős csapatnak tartják, és különösen a magyar bajnokság gólkirályára, Coulibalyra kell odafigyelniük.

htzs \ brl \ sgg \ sma \ ppd

MTI 2012. augusztus 22., szerda 20:03

Related Articles

Leave a Reply