EL-selejtező – Gól nélküli döntetlennel ment tovább a Videoton

2012. July 26. Thursday in Hírek, UEFA Európa Liga

Székesfehérvár, 2012. július 26., csütörtök (MTI) – A Videoton FC hazai környezetben gól nélküli döntetlent játszott a szlovák Slovan Bratislava ellen a labdarúgó Európa Liga-selejtező 2. fordulós párharcának csütörtöki visszavágóján, így idegenben szerzett góljának köszönhetően továbbjutott.

Európa Liga-selejtező, 2. forduló, visszavágó:
Videoton FC-Slovan Bratislava (szlovák) 0-0

Labdarúgó Európa Liga - Videoton FC-Slovan Bratislava

Székesfehérvár, 2012. július 26.
A székesfehérvári Tóth Balázs és Marko Milinkovics küzd a labdáért a labdarúgó Európa Liga-selejtező második fordulójának visszavágójában játszott Videoton FC – Slovan Bratislava mérkőzésen a székesfehérvári Sóstói Stadion 2012. július 26-án.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

 Székesfehérvár, 10 ezer néző, v.: Antony Gautier (francia)
sárga lap: Nikolics (40.), Kovács I. (75.), Walter Lee (86.), Bozovic (92.) illetve Milinkovic (47.), Peltier (69.), Bagoyoko (73.)

Továbbjutott: a Videoton, 1-1-es összesítéssel, idegenben szerzett góllal.

Videoton:

Bozovic – Szolnoki, Caneira, Vinicius, Stopira – Tóth B. (Kovács I., 67.), Mitrovic – Gyurcsó (Torghelle, 86.), Sándor, Oliveira (Walter Lee, 81.) – Nikolics

Slovan Bratislava:

Putnocky – Bagayoko (Jánosik, 88.), Gorosito, Pauschek, Luksik – Kopunek, Grendel (Szarka Á., 83.) – Peltier, Halenár (Hlohovsky, 79.), Milinkovic – Sebo

Nemzeti színekbe öltözött stadion, és egy hatalmas magyar címer fogadta a fehérvári EL-selejtezős párharc két résztvevőjét a Sóstói Stadionban, ahol Orbán Viktor miniszterelnök és Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke is helyet foglalt a lelátón.
Az első összecsapás eredménye miatt a Slovannak volt fontosabb az támadófutball, ennek megfelelően agresszívan is kezdett. A Videoton játékosai – némi meglepetésre – sokat bizonytalankodtak, s csak az első 20 perc után nyugodtak meg. A játékrész második felében a hazaiak birtokolták többet a labdát, de igazi gólhelyzetet nem tudtak kialakítani, ugyanakkor a szlovák csapat többször is veszélyeztetett.
A második félidő nagy részében a Slovan nem kockáztatott, inkább a fehérváriak irányítottak, és egyre többször eljutottak a pozsonyi kapuig. Az utolsó percekig óriási küzdelem folyt a pályán, a hajrában kitámadt a Slovan, de hiába szorította kapujához a hősiesen védekező Videotont, a továbbjutást nem sikerült kiharcolnia.
A fehérváriak az EL-selejtező 3. fordulójában a belga Genttel találkoznak.

skt \ sma

MTI 2012. július 26., csütörtök 22:36

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply