EL-selejtező – Értékes döntetlent harcolt ki a Videoton

2012. July 20. Friday in Hírek, UEFA Európa Liga

Pozsony, 2012. július 19., csütörtök (MTI) – A Videoton FC 1-1-es döntetlent játszott a szlovák Slovan Bratislava vendégeként a labdarúgó Európa Liga-selejtező 2. fordulójának csütörtöki, első mérkőzésén.

A visszavágót egy hét múlva rendezik Székesfehérváron.

Európa Liga-selejtező, 2. forduló, első mérkőzés:
Slovan Bratislava (szlovák)-Videoton FC 1-1 (1-1)

 ————————————————-
Pozsony, 6218 néző, v.: Alekszej Nyikolajev (orosz)
gólszerzők: Sebo (26.), illetve Oliveira (30.)
sárga lap: Oliveira (33.), Gyurcsó (64.)

Slovan:
——-
Kovác – Bagayoko, Gorosito, Pauschek, Luksík – Sebo, Kladrubsky (Sabo, 66.), Milinkovic, Grendel (Mészáros, 78.), Peltier – Halenár (Szarka, 86.)

Videoton:
———
Bozovic – Brachi, Caneira, Vinícius, Stopira – Gyurcsó (Balufo, 80.), Tóth B. (Szekeres, 88.), Sándor Gy., Mitrovic, Oliveira – Nikolics (Torghelle, 75.)

A cas.sk honlap beszámolója szerint a találkozó előtt – még a stadionon kívül – megpróbáltak összecsapni egymással a rivális drukkerek, az eset során egy magyar és több szlovák szurkolót is őrizetbe vettek.
A szakadó eső a kezdésre “megkegyelmezett” a mérkőzésnek, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök a helyszínen tekintett meg.
Az első félidő derekáig inkább a hazaiak irányítottak, a 26. percben pedig meg is szerezték a vezetést, de a fehérváriak Oliveira révén hamar válaszoltak. Ezt követően is inkább a pozsonyiak voltak fölényben, de nem jelentettek komoly veszélyt a székesfehérváriak kapujára.
A folytatásban is a Slovan fektetett több energiát a támadásvezetésbe, míg a piros-kékek labdaszerzések után próbálták gyorsan játékba hozni az egyetlen éket, Nikolicsot, de a csúszós talaj sokszor gátat szabott a kontráknak. A szlovákokat egyre inkább sürgette az idő, de nem kerekedtek a Videoton fölé, a fehérváriak pedig nem kockáztattak, a hosszabbítás perceiben mégis megnyerhették volna a mérkőzést, nagy helyzetüket azonban elpuskázták.

sgg \ slr \ gry

MTI 2012. július 19., csütörtök 22:28

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply