Egyre kapósabb a Hoffenheim fiatalja

2014. March 27. Thursday in Hírek, Német Bundesliga

Roberto Firmino

Nagy valószínűséggel a nyáron klubot, esetleg országot fog váltani a német Bundesligában szereplő Hoffenheim brazil üdvöskéje, Roberto Firmino, hiszen sajtóhírek szerint nem csak a Schalke 04 érdeklődik iránta, hanem több európai nagycsapat is.

 

A 22 éves támadó középpályást az elmúlt hónapokban a Liverpoollal és az Evertonnal boronálták össze, most viszont, hogy Jens Keller, a Schalke edzője is dicsérte Firminót, több német internetes újság is úgy véli, a gelsenkircheniek esetleg vele pótolnák a nyáron távozó Julian Draxlert – már ha a német szupertehetség klubot vált.

Firmino 2010-ben szerződött a német kiscsapathoz, és bár az első szezonjában még csak kiegészítő embernek számított a csapatban, az utóbbi két szezonban már alapemberré vált, idén pedig a Hoffenheim legjobbja: 13 gólja mellett 11 gólpassza van. Klubja anno négymillió eurót fizetett érte, most a transfermarkt.de szakportál 15 millióra becsüli piaci értékét, és mivel 2017 nyaráig még elő szerződése van, ennél olcsóbban valószínűleg nem fogja őt eladni az együttes.

“Firmino egy kiváló játékos, biztos, hogy nagy hasznunkra lenne” – mondta Keller a Sport Bildnek. “Remek képességekkel rendelkezik, egy olyan labdarúgóról van szó, akit mindenképpen figyelni kell.”

Keller nem csak a brazil tehetséget csodálja, hanem két csapattársát, Anthony Modeste-t és Kevin Vollandot is – mindketten csatárok, de utóbbi a széleken is megállja a helyét, piaci értéket pedig 18 millió euró. A Hoffenheim az említett három játékosnak köszönhetően idén masszív csapatnak számít a Bundesligában.

Pénteken fontos bajnoki vár Szalai Ádámékra, hiszen egy győzelem esetén újra hétpontos előnyt tennének szert a negyedik Bayer Leverkusennel szemben. A Schalke győzelmét 1.72 szorzóval lehet megjátszani, míg a döntetlenre 3.80, a Hertha sikerére pedig 4.50 az odds.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply