Döntetlen a dánokkal Debrecenben

2014. May 23. Friday in Hírek, Magyar válogatott

A magyar labdarúgó-válogatott 2-2-es döntetlent játszott Dániával a debreceni Nagyerdei Stadionban csütörtökön rendezett barátságos mérkőzésen.

 

Ez volt Pintér Attila második találkozója a nemzeti csapat kispadján, nyernie még nem sikerült.

A szeptemberben kezdődő Európa-bajnoki selejtezősorozat előtt a magyar válogatott június 4-én az albán, három nappal később pedig a kazah csapattal találkozik a Puskás Ferenc Stadionban.

Eredmény:

Magyarország-Dánia 2-2 (1-0)

Derbecen, Nagyerdei Stadion, 20 ezer néző, v.: Szymon Marciniak (lengyel)
gólszerzők: Dzsudzsák (25.), Varga R. (69.), illetve Eriksen (56.), Schöne (72.)
sárga lap: Tőzsér (40.), illetve Würtz (50.)

  • Magyarország: Gulácsi Péter – Varga József, Lang Ádám, Lipták Zoltán (Juhász Roland, 57.), Korhut Mihály (Szabó János, 61.) – Pátkai Máté (Kalmár Zsolt, a szünetben), Tőzsér Dániel – Gyurcsó Ádám (Varga Roland, a szünetben), Szakály Péter (Koman Vladimir, a szünetben), Dzsudzsák Balázs – Rudolf Gergely (Nikolics Nemanja, 67.)
  • Dánia: Stephan Andersen – Jabob Ahlmann, Daniel Agger, Simon Kjaer (Rasmus Würtz, a szünetben), Lars Jacobsen – William Kvist (Andreas Bjelland, a szünetben) – Michael Krohn-Dehli (Thomas Kahlenberg, 79.), Jakob Poulsen (Morten Rasmussen, a szünetben), Christian Eriksen, Kasper Kusk (Lasse Schöne, a szünetben)- Martin Braithwaite

I. félidő:

25. perc: Tőzsér kiváló hosszú labdával indította a leshatáron kiugró Dzsudzsákot, aki senkitől sem zavartatva törhetett kapura, majd 14 méterről higgadtan a hálóba lőtt (1-0).

II. félidő:

56. perc: egy balról érkező beadást követően az ötösön álló Braithwaite üresen vette le a labdát, majd Eriksen elé tálalt, a Tottenham Hotspur középpályása pedig védhetetlenül bombázott a kapu jobb oldalába (1-1).

69. perc: Koman bal oldali beadására középen Varga Roland érkezett és öt méterről bevetődve a jobb felső sarokba fejelt (2-1).

72. perc: Schöne tört be a 16-os jobb oldalán és elképesztő erővel bombázott a bal felső sarokba (2-2).

A találkozó elején a dánok birtokolták többet a labdát, szinte kedvükre adogathattak a magyarok térfelén. A hazai csapat a ritkán megszerzett labdákkal próbált gyorsan megiramodni, leginkább eredménytelenül. A mérkőzés első nagy helyzetét Braithwaite hagyta ki, majd szinte az ellentámadásból a debreceni születésű Dzsudzsák, a vendég védelem hatalmas hibájának köszönhetően nagyjából hasonló helyzetben már nem hibázott. A Dinamo Moszkva szélsője, a DVSC korábbi kedvence így góllal ünnepelte 60. válogatottságát. A félidő hajrájában is a dánok irányítottak, de nem tudták feltörni a jól záró hazai védelmet.

A fordulást követően szinte azonnal egyenlíthetett volna a dán együttes, de Rasmussen közeli próbálkozását Lipták a gólvonalról vágta ki, Eriksen lövése pedig a kapufán csattant. Néhány perccel később azonban utóbbi már nem hibázott és közelről bombázott a hálóba. A vendégek ezt követően Krohn-Dehli révén kétszer is vezetést szerezhettek volna, de a támadó első ziccerét Gulácsi hatalmas bravúrral védte, a másodikat pedig elvétette: miután a magyar kapust is kicselezte, csak az oldalhálóba lőtt.

A magyar csapat kissé kijött a szorításból, ennek pedig gyorsan meg is lett az eredménye, ugyanis az élete első válogatott mérkőzésén pályára lépő Varga Roland egy gyönyörű fejessel újra a magyarokat juttatta vezetéshez. A dánok kedvét ugyanakkor ez nem vette el és néhány perccel később Schöne hatalmas góljával egyenlítettek, majd újra átvették az irányítást.

A hajrára teljesen beszorult Pintér Attila együttese, de az eredmény már nem változott, a legközelebb az ajaxos Schöne járt a gólszerzéshez, de lövése a kapufán csattant.

“Az eredménnyel nagyon elégedettek vagyunk, hatvan percig mi is szervezetten játszottunk” – mondta Pintér Attila, a magyar válogatott szövetségi kapitánya, aki hozzátette, ezt követően vették át a dánok az irányítást, aminek elkerüléséhez a középpályán kellett volna többet mozognia a játékosainak.

A magyar szakvezető szerint csapata “nagyon jól állt a lábán”, egyúttal megköszönte a szurkolók támogatását, mert nélkülük nem sikerült volna megtartani a döntetlent. Megjegyezte, még csak az út elején járnak, több összetartásra és támogatásra van szükség ahhoz, hogy olyan egységes csapat legyen, mint a dánoké.

“Az első félidőben lassan játszottunk, ennek ellenére a magyaroknak egyetlen egy helyzetük volt, amelyet gólra váltottak. A második játékrészben szerkezetet váltottunk, ennek pedig meglett az eredménye, hét-nyolc helyzetünk volt, domináltuk az összecsapást” – értékelt Morten Olsen, a dán válogatott szövetségi kapitánya.

sgg \ sgj \ gtr

MTI 2014. május 22., csütörtök 22:53

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply