Di Carlóban bízik a Livorno

2014. January 21. Tuesday in Hírek, Olasz Serie A

Domenico Di Carlo lett a Livorno labdarúgócsapatának új vezetőedzője, a 49 éves szakember feladata, hogy benn tartsa a Serie A-ban a jelenleg kiesőhelyen szerénykedő együttest.
Jonathan Rossini

A Sassuolo lesz a Di Carlo vezette csapat első ellenfele.

A klub nyolc napja menesztette azt a Davide Nicolát, akivel 19 forduló alatt mindössze 13 pontot sikerült szereznie a csapatnak, de a ideiglenesen kinevezett Attilio Perotti sem tudott csodát tenni, és a Livorno szombaton az AS Roma otthonában 3-0-ra kikapott, zsinórban ötödik vereségét szenvedve el a bajnokságban.

Az együttes mindössze három meccset nyert meg az idényben, először szeptemberben az újonc Sassuolo otthonából vitte el a három pontot (1-4), két héttel később 2-0-ra verte a Cataniát, november 3-án pedig – mindezidáig utoljára – az Atalantát győzte le 1-0-ra. De döntetlent is csak négyszer játszott, a Genoa, a Cagliari, a Torino, és utoljára december 7-én az AC Milan ellen. A csapat még nincs ledolgozhatatlan hátrányban, hiszen a két pozícióval előtte álló, még bennmaradó helyen tanyázó Bologna csupán négy ponttal előzi meg.

Di Carlo edzői pedigréje nem a legkiválóbb, hiszen komoly sikereket nem ért el, pedig dolgozott a Mantova, a Parma, illetve a Sampdoria együtteséinél is. Egyetlen dologra lehet büszke, hogy a Chievót (amelyet kétszer is irányított már) 2012-ben megmentette a kieséstől, talán éppen ezért esett rá a livornóiak választása.

Kérdés, a szurkolók mennyire fogadják el, a drukkerek már azt is nehezen emésztették meg, hogy Nicolát menesztették, ráadásul olasz források szerint Di Carlót nem tartják olyan inspiráló egyéniségnek, aki képes lenne kihúzni a csapatot jelenlegi kátyújából.

Az új edző vasárnap bizonyíthat, otthon az újonc Sassuolo ellen mutatkozhat be. A Liverno győzelmére 2.25 az odds, a döntetlenre 3.25, míg a vendégek sikerére 3.20 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply