A Debrecennek a csoportkör a tét

2014. July 28. Monday in Hírek, UEFA Bajnokok Ligája

Ibrahima Sidibe
A Bajnokok Ligája 3. selejtezőkörében lép pályára a Debreceni VSC a fehérorosz BATE Boriszov ellen: az első mérkőzést kedd este rendezik a hajdúsági településen. A győztes a BL rájátszásába kerül, de az ott vereséget szenvedő együttes már biztos Európa Liga-indulónak vallhatja magát.

 

Két évvel ezelőtt már találkoztak egymással a felek a legrangosabb európai kupában. Az első összecsapás 1-1-es döntetlennel zárult Fehéroroszországban, viszont a biztató eredmény ellenére a Loki nem tudta kiharcolni a továbbjutást – 2-0-s vereséget szenvedett.

Bár mindkét csapat kerete változott ezidő alatt, sokan vannak még, akik 2012-ben is pályára léptek a párharc során, így például a debreceni Bódi Ádám is. A szélső tökéletesen emlékszik a korábbi meccsekre, ennek megfelelően pedig most is nehéz estére számít, de úgy véli, mindkét csapatnak ugyanannyi esélye van a továbbjutásra.

“Most ugyanolyan nehéz párharcra számítok, mint két éve, szerintem ki-ki meccs vár ránk” – idézi Bódit a dvsc.hu. “Nagyon fontos lenne, hogy sikerrel vegyük a BATE elleni meccseket, mert akkor már a csoportkörben vagyunk. Minden erőnkkel azon leszünk, hogy ezt elérjük. Ennek érdekében rengeteget kell tennünk a pályán, mert a boriszoviak két éve is erősek voltak, és biztos vagyok benne, hogy most is azok.”

A Loki az előző körben az északír Cliftonville-t búcsúztatta, majd a hétvégén 1-1-es döntetlent játszott az NB I nyitányán a Nyíregyháza Spartacus vendégeként. A BATE a Skenderbeu együttesével egy hazai 0-0 után 1-1-et játszott, így idegenbeli góljának köszönhetően továbbjutott. A fehérorosz bajnokságban a Boriszov 41 ponttal a második a Dinamo Minsz mögött, hátránya három egység.

A Debreceni VSC győzelmét hazai pályán 2.90 szorzóval lehet megjátszani, míg a döntetlenre 3.10, a BATE Boriszov sikerére pedig 2.50 az odds.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply