Dárdai lett a Hertha edzője

2015. February 5. Thursday in Hírek, Német Bundesliga

Dárdai Pál lett a Hertha BSC labdarúgócsapatának vezetőedzője. A Magyar Labdarúgó Szövetség szerint ez nem befolyásolja a szövetségi kapitány magyar válogatottnál folytatott munkáját.

Genki Haraguchi

A Hertha idén mindkét bajnoki találkozóján veszített, így visszacsúszott az utolsó előtti helyre a tabellán, melyen mindössze két ponttal előzi meg a sereghajtó Borussia Dortmundot. A berlini klub ezért menesztette Jos Luhukay vezetőedzőt, aki 2012 nyarán vette át a Herthát, még a Bundsliga 2-ben, és egyből visszajuttatta az első osztályba. A berlini klub most bejelentette, hogy ideiglenesen a klub utánpótlásában dolgozó Dárdai Pál veszi át tőle a felnőtt csapat irányítását, a magyar szakember segítője Rainer Widmayer lesz.

Az MLSZ a múlt év végén kezdett tárgyalásokat a Hertha BSC-vel Dárdai szövetségi kapitányi kinevezéséről, és a német fél már akkor jelezte: előfordulhat, hogy az Európa-bajnoki selejtező sorozat vége előtt vezetőedzői szerepet szán a magyar szakembernek a Hertha felnőtt csapatánál. A felek ennek tudatában állapodtak meg Dárdai magyarországi szerepvállalásáról, és rögzítették: az esetleges berlini kinevezés nem befolyásolja a szakember itthoni munkáját.

Dárdai elmondta, hogy váratlanul érte a felkérés, és egyelőre stábja sincs, ennek ellenére a Hertha vezetői egyetlen célt fogalmaztak meg: bennmaradni a Bundesligában. “A legfontosabb feladatom, hogy felhozzam a játékosokat, mert érezhetően el vannak bizonytalanodva. Nem kellene itt tartanunk, mert értékes keretünk van, megvan a játékosokban a kellő tudás és sebesség. Keményen kell dolgoznunk a cél elérése érdekében, de nem lesz egyszerű dolgunk az előttünk álló néhány hónapban” – fogalmazott Dárdai.

A Hertha a hétvégén a Mainzhoz látogat, a vendég berliniek győzelmére 3.80, a döntetlenre 3.60, a Mainz sikerére pedig 1.95 az odds.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply