Dánia ideális csapatát keresi

2014. May 22. Thursday in Hírek, Magyar válogatott

Pintér Attila
Csütörtökön barátságos mérkőzést vív egymással az új, impozáns Nagyerdei-stadionban a magyar és a dán labdarúgó-válogatott. A felek korábban tizenötször találkoztak egymással, a mérleg magyar szempontból imponáló: 9 győzelem, 3 döntetlen, 3 vereség, 38-14-es gólkülönbség. Sőt, ha a hazai összecsapásokat nézzük, akkor a helyzet még jobb: Magyarországon még sohasem tudott nyerni a dán együttes, a nyolc találkozás közül hatszor a magyarok nyertek, kétszer pedig döntetlen eredmény született.

 

“Meg kell vizsgálnunk sok különböző lehetőséget, hogy választ kapjunk a kérdéseinkre. Ezek a mérkőzések valóban a felkészülést szolgálják, gyakran vereséget is szenvedünk, de megéri, mert sokat tanulunk, és amikor jön a következő tétmérkőzés, azt rendszerint győztesen vívjuk meg” – nyilatkozta Morten Olsen, a dán válogatott szövetségi kapitánya, aki a szeptember 7-i, Örményország elleni Európa-bajnoki selejtezőre keresi az ideális összeállítást.

A két csapat legutóbb 2009 októberében találkozott egymással, akkor a koppenhágai Parken-stadionban a még Erwin Koeman vezette magyarok meglepetésre 1-0-ra nyertek, de ez az eredmény nem osztott, nem szorzott, hiszen a dél-afrikai világbajnokságra addigra már kvalifikálták magukat a hazaiak.

“Rendkívül fontos a válogatott számára, hogy megtalálja a stabilitását. Nekünk leginkább hatékonynak kell lennünk, nem elégedhetünk meg azzal, hogy csak mámorító focit játsszunk” – tette hozzá Olsen. A dán együttes jelenlegi átlagéletkora 25-26 év, a szakember szerint ez jó jel a következő világesemény előtt, hiszen a vébére készülő jobb európai csapatok 30 éves átlaggal bírnak.

Morten Olsen egyelőre nem árulta el, milyen összeállításban küldi pályára csapatát a magyarok ellen, ugyanakkor kijelentette, hogy több játékos esetében muszáj figyelembe vennie a hosszú, fáraszt szezon utáni fizikai fáradtságot. Közéjük tartozik például a Bayern München 18 éves tehetsége, Pierre Emile Höjbjerg is, aki biztos kezdő lenne, ha a szombati német kupadöntőn nem játszott volna 102 percet a Borussia Dortmund ellen.

A magyarok csütörtök esti győzelmére 3.20 az odds, a döntetlenre 3.20, míg Dánia idegenbeli sikerére 2.30 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply