Csatárt igazolt a Schalke

2014. January 8. Wednesday in Hírek, Német Bundesliga

A Schalke labdarúgócsapata szerződtette a Bayer Leverkusentől Sidney Samet. A Katarban edzőtáborozó német együttes közben Szalai Ádám duplájával nyert az al-Farafa ellen.
Sidney Sam

Sidney Sam nyáron csatlakozik a gelsenkircheni együtteshez.

A Schalke tökéletes körülmények között, Katarban készül a német labdarúgó Bundesliga folytatására. A gelsenkircheni együttes az első felkészülési mérkőzésen 2-1-re verte a helyi al-Garafát, mindkét német gólt Szalai Ádám szerezte. A magyar csatár szerint jó csapat ellen sikerült nyerniük.

“Vártam már, hogy újra pörögjünk, mérkőzéseket játsszunk, és bár a felkészülés idején szerzett góloknak nincs különösebb jelentőségük, mégiscsak örömteli a kapuba találni. Jó csapattal játszottunk, két húzóembere, Lisandro López és Nené korábban a Bajnokok Ligájában futballozott, az al-Garafa edzője pedig a legendás Zico. Ami nálunk ősz óta történik, az tényleg nem hétköznapi, rengeteg a sérültünk, a napokban igazolt korábbi mainzi csapattársam, Jan Kirchhoff a második edzésen súlyos sérülést szenvedett, és Max Meyer sem egészséges. Klaas-Jan Huntelaarral kapcsolatban nem vagyok naprakész, mert ő el sem jött velünk az edzőtáborba” – mondta Szalai.

Talán Huntelaar sérülése miatt is, de a Schalke igazolt egy csatárt: Sidney Sam 2,4 millió euróért érkezik a Bayer Leverkusentől, de csak a szezon végén. A 25 éves támadó a mostani idényben eddig 19 tétmeccsen 11 gólt lőtt, így jövőre komoly konkurenciája lehet Huntelaarnak és Szalainak. A korábban a Hamburgban is megfordult 25 éves játékos négy évre írt alá a Schalkéhoz.

“Sidney Sam az idén bebizonyította, hogy komoly csatárerényekkel bír, és mivel számos helyen használható a támadósorban, így hatalmas erősítés lesz nekünk jövőre” – fogalmazott Horst Heldt, a gelsenkircheniek általános igazgatója.

A Bundesligában a hetedik helyen álló Schalke az első januári fordulóban a 14. helyezett Hamburghoz látogat, a hazaiak győzelmére 2.70 az odds, a döntetlenre 3.60, a vendégek sikerére pedig 2.40 a szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply