Contra vereséggel búcsúzott

2015. January 5. Monday in Hírek, Spanyol Primera Divízió

Medhi Lacen
Vereséggel búcsúzott a Getafe labdarúgócsapatától Cosmin Contra edző, aki két és fél hete írt alá a kínai bajnokság bronzérmeséhez, a Guangzhou együtteséhez, ahonnan november középén távozott a svéd Sven-Göran Eriksson.

 

A román szakember december 18-án állapodott meg a váltásról, amely révén nemcsak a spanyol klub kapott komoly összeget, de Contra is megötszörözte jelenlegi fizetését. Emellett két év múlva visszatérhet Spanyolországba.

A Getafe a bejelentés óta két bajnokit vívott, előbb 1-1-es döntetlent ért el a Granada otthonában, majd január 4-én, vasárnap úgy kapott ki hazai pályán 2-1-re a Rayo Vallecanótól, hogy már a harmadik percben vezetést szerzett Álvaro Vázquez révén.

Azt követően, hogy Contra tavaly megmentette a kieséstől, a csapat jelenleg 17 forduló után 17 ponttal a középmezőnyben található: négy győzelem és öt döntetlen mellett nyolcszor kapott ki.

“Most már hivatalosan is kijelenthetjük, hogy egyelőre ez volt Contra utolsó mérkőzése a Getafe élén” – nyilatkozta a mérkőzés után Angel Torres, a spanyol klub elnöke. “Szeretném megköszönni neki a munkát, és bár most búcsút veszünk egymástól, 2017-ben visszavárjuk.”

Contra azt mondta, számára nagy kihívás a kínai kaland, hiszen fiatal és lelkes edzőként minél több tapasztalatot szeretne szerezni.

“Szeretném megköszönni a lehetőséget, hogy futballozhattam és edzősködhettem a spanyol élvonalban. Csodálatos hat évet töltöttem itt, remélem, ez a búcsú nem végleges lesz. Sok sikert kívánok az utódomnak, abban biztos vagyok, hogy bárki is veszi át a Getafe szakmai irányítását, nem lesz problémája” – nyilatkozta.

A Getafe legközelebb szerdán a Király-kupában lép pályára, győzelmére 3.00 az odds, a döntetlenre 3.20, míg a hazai pályán szereplő Almeria sikerére 2.40 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Leave a Reply