Conte visszatérne a Juventushoz

2015. January 24. Saturday in Hírek, Olasz Serie A

Antonio Conte
Az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Antonio Conte elmondta, hogy szívesen visszatérne a Juventushoz. A csapat a hétvégén a Chievót látja vendégül az olasz bajnokságban.

 

Antonio Conte egyáltalán nem zárja ki, hogy még visszatér Torinóba, ahol zsinórban három bajnoki aranyat gyűjtött be vezetőedzőként. A 45 éves szakember állítja, hogy a Juventus különleges helyet foglal el a szívében. A Tuttosportnak adott nyilatkozatában elmondta, nem hirtelen hozott döntésről volt szó, amikor elfogadta az olasz válogatott szövetségi kapitányi posztját.

“Szívem szerint folytattam volna a munkát a Juventusszal, de az eszem mást diktált. A három nagyon intenzív, fizikailag és szellemileg kimerítő év után úgy láttam a legjobbnak, ha váltok. Nagyon szoros érzelmi kapocs fűz a klubhoz és a városhoz, 16 évig játszottam és edzősködtem ott, szívesen visszatérnék egyszer” – fogalmazott Conte.

Utóda, Massimiliano Allegri vezetésével is az élen áll a Juventus az olasz bajnokságban, öt pont előnnyel vezet a Roma előtt, és a Bajnokok Ligájában is versenyben van még, a legjobb 16 között a Borussia Dortmunddal csap össze. Vasárnap a bajnokságban a Chievót látja vendégül a torinói klub, azt a Chievót, amely három forduló óta nyeretlen, a legutóbbi tíz meccséből csupán egyet nyert meg, és csak két pontra van a kiesőzónától a 17. helyen tanyázva.

A vendégeknél mindenki egészséges, eltiltott sincs a keretben, a Juventusnál azonban elképzelhető, hogy kénytelen lesz kihagyni a meccset Andrea Pirlo. A Zebrák irányítója megfázással küzd, és nem biztos, hogy kockáztatják a játékát. Andrea Barzagli lábfejsérülése szépen gyógyul, de valószínűleg még nem tudja vállalni a vasárnapi szereplést.

A hazai pályán játszó Juventus győzelmére 1.12, a döntetlenre 8.50, a Chievo sikerére pedig 23.00 a szorzó.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply