by

Chile vs. Ausztrália – 2014/06/14

2014. June 13. Friday in Elemzés, Foci elemzés, Foci tippek, PRÉMIUM tartalom, Világbajnokság 2014

Chile VS

Világbajnokság 2014

2014/06/14 00:00 (CET),

Arena Pantanal

Ausztralia
Mérkőzések: Teljesítmény: Mérkőzések:

Világbajnokság 2014, B-csoport: Cuiabában a Pantanal arénában küzd meg egymással Chile és Ausztrália válogatottja.

Chile harmadik helyet ért el a dél-amerikai selejtezőcsoportban, úgy jutott ki a VB-re. Nyolcszor szerepelt eddig a világbajnokságokon, legjobb eredménye 1962-ben a bronzérem, azután kétszer 1998-ban és 2010-ben bekerült a nyolcaddöntőbe. A 2010-es világbajnokság nyolcaddöntőjében 3-0-ás vereséget szenvedett Brazíliától.

Szövetségi kapitányuk, Jorge Sampaoli a következő játékoskeretet állította össze:

  • kapusok: Claudio Bravo (csapatkapitány), Johnny Herrera, Cristopher Toselli, Paulo Garces;
  • védők: Gary Medel, Jose Rojas, Eugenio Mena, Gonzalo Jara, Marcos Gonzalez, Enzo Andia;
  • középpályások: Arturo Vidal, Mauricio Isla, Marcelo Diaz, Francisco Silva, Rodrigo Millar, Pedro Pablo Hernandez, Felipe Gutierrez, Jose Pedro Fuenzalida, Carlos Carmona, Jean Beausejour, Charles Aranguiz, Miiko Albornoz;
  • csatárok: Alexis Sanchez, Eduardo Vargas, Jorge Valdivia, Mauricio Pinilla, Esteban Paredes, Fabian Orellana, Matias Fernández, Gustavo Canales.

A csapat kulcsembere minden kétséget kizáróan a nagy tapasztalattal rendelkező Claudio Bravo, a Real Sociedad kapusa. A védelemben Marcos Gonzalez mellett Gary Medel, Mauricio Isla és Gonzalo Jara fognak szerepet kapni. A középpálya kulcsfigurája, a Juventus játékosa Arturo Vidal lesz, mellette Charles Aranguiz és Carlos Carmona lépik fel. A támadósorban biztosan ott lesz Alexis Sanchez és Eduardo Vargas.

Chile válogatottja az utóbbi 10 találkozójából 6-ot megnyert, 2-szer döntetlent ért el és 2-szer vereséget szenvedett. Legyőzte többek között Észak-Írországot, Ecuadort, Angliát és Costa Ricát, de kikapott Németországtól és Brazíliától.

Ausztrália második helyen végzett az ázsiai selejtező B-csoportjában és úgy nyerte el a VB részvételt. Eddig háromszor indult a világbajnokságon, legjobb eredményét 2006-ban érte el amikor a nyolcaddöntőbe jutott. 2010-ben a D-csoport 3. helyén végzett és kiesett.

Ange Postecoglou szövetségi kapitány a következő játékosokat hívta meg a keretbe:

  • kapusok: Mat Ryan, Mitch Langerak, Eugene Galekovic, Mark Birighitti;
  • hátvédek: Ivan Franjic, Matthew Spiranovic, Curtis Good, Bailey Wright, Jason Davidson, Luke Wilkshire, Alex Wilkinson, Ryan McGowan;
  • középpályások: Mile Jedinak (csapatkapitány), Mark Milligan, James Holland, Massimo Luongo, Adam Sarota, Oliver Bozanic, Matt McKay, Mark Bresciano, Josh Brillante;
  • csatárok: Tim Cahill, Josh Kennedy, Tom Rogic, Dario Vidosic, Tommy Oar, James Troisi, Ben Halloran, Adam Taggart, Matthew Leckie.

Mat Ryan, a Bruges 22 éves játékosa fog védeni. Ausztrália talán leggyengébb alakzatában, a védelemben Ryan McGowan, Matthew Spiranovic, Luke Wilkshire és Jason Davidson kap szerepet. A középpálya vezéregyénisége Mile Jedinak, őt fogják támogatni valószínűleg Mark Bresciano és Tom Rogic. A támadósorban ott lesz Tim Cahill, az Everton volt csatára, mellette pedig Joshua Kennedy és Adam Taggart.

Ausztrália válogatottja az utóbbi 10 mérkőzéséből csak 2-t tudott megnyerni, 2-szer döntetlent ért el, 6-szor pedig kikapott. Csak Costa Ricát és Kanadát győzte le, kikapott többek között Horvátországtól, Ecuadortól, Japántól, Brazíliától, Franciaországtól, stb.

A két csapat eddig 2-szer találkozott egymással, 1974-ben a világbajnokságon egy 0-0-ás mérkőzésen és 2000-ben egy barátságos mérkőzésen, amikor 2-1-re Chile nyerni tudott.

Háromesélyes fogadás (1 X 2)
1 | 1.40 1 | 1.40 Unibet X | 4.50 X | 4.50 Unibet 2 | 10.00 2 | 10.00 Winmasters

Ausztrália ilyen csapatok mellett mint Spanyolország, Hollandia és Chile esélytelen a továbbjutásra, persze egyik mérkőzés sem hasonlít a másikhoz, előfordulhat, hogy ez a fiatal ausztrál válogatott meglepetéseket okoz.

A mérkőzés esélyese egyértelműen Chile válogatottja, akkor is ha figyelembe vesszük a két csapat játékos-állományát és akkor is ha megnézzük az eredményeiket.

Összegzés:

Azt hiszem, hogy Chile hozza a kötelezőt és megnyeri ezt a mérkőzést de nem olyan könnyen mint azt gondolnánk előre. Tippem tehát 1-es.

Fogadási tippünk:Nyertes tipp
Chile győzelem | 1.40 Chile győzelem | 1.40 Unibet

A szorzók utolsó ellenőrzése: 2014/06/13, 9:45

Related Articles

Leave a Reply