Buffon és Chiellini hosszabbított

2014. November 21. Friday in Hírek, Olasz Serie A

Gianluigi Buffon
Gianluigi Buffon 2017-ig, Giorgio Chiellini 2018-ig hosszabbította meg a szerződését a Juventusszal, a világbajnok kapus tervei szerint a torinói alakulatból vonul majd vissza.

 

Buffon a 14. szezonját teljesíti a torinói együttessel, míg Chiellini 2005 óta erősíti az olasz bajnoki címvédőt. A két játékos szerződéshosszabbítását a Juventus elnöke jelentette be.

“Ez egy nagyon különleges nap a klub életében. A csapatkapitányunk és a helyettese bejelentette, hogy nálunk folytatják pályafutásukat. Egyikük 2017-ig, a másik 2018-ig hosszabbított” – mondta Andrea Agnelli.

A 36 éves Buffon szerint valószínűleg ez pályafutása utolsó kontraktusa, a világbajnok kapus ugyanakkor azt sem zárja ki, hogy akár negyvenéves koráig folytatja.

“Sokan mondták, hogy kérjek több pénzt, de engem ez nem érdekel. A Juventus mindent megadott, amire szükségem volt, a klub nem tartozik nekem” – mondta Buffon.

Chiellini és Buffon részesei voltak a klub másodosztályba sorolásának, mindketten kitartottak a klub mellett a Serie B-ben is.

“Nagyon izgatott és büszke vagyok. Remélem, hogy a szerződésem utolsó napjáig büszke lesz rám a klub és a szurkolótábor is” – mondta Chiellini.

“Egy valamit sajnálok csak, hogy nem játszhattunk Európa Liga-döntőt a saját stadionunkban. Ez olyan csalódás, amit a mai napig hordozok magammal” – emlékezett vissza az elmúlt szezonban történtekre a védő. A Juventus előbb kiesett a Bajnokok Ligája csoportkörében, majd az Európa Ligában az elődöntőben bukott el.

A torinói csapat a hétvégén a Lazio vendége lesz az olasz pontvadászatban: a hazai győzelem oddsa 3.75, a döntetlenre 3.40, a vendégek sikerére 2.00 a szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply