by

Stade Brestois 29 vs. PSG – 2012/12/21

2012. December 21. Friday in Elemzés, Francia Ligue 1., PRÉMIUM tartalom, Sportfogadás

Stade Brestois 29 VS

Francia Ligue 1.

2012/12/21 20:45 (CET),

Stade Francis-Le Blé

Paris Saint-Germain
Liga pozíció: 13 Liga pozíció: 1
Hazaiként: Teljesítmény: Vendégként:

Az év utolsó mérkőzése mindkét csapat számára. A Brest a szezonban eddig nagyon meggyőző hazai pályán, de ugyanez elmondható a párizsiakról vendégként. Míg a Brestnél nincsennek különösebb célok, a vendégek a bajnokság megnyerésére hajtanak – el is várható ennyi sztárjátékossal a keretben – jelenleg gólarány miatt állnak az élen. A hazai csapat se zárná az évet vereséggel, nagyon megnehezíthetik az esélyesebb vendégek dolgát.

Háromesélyes fogadás (1 X 2)
1 | 8.25 1 | 8.25 Winmasters X | 4.20 X | 4.20 Unibet 2 | 1.50 2 | 1.50 Sportingbet

A Brest az utóbbi időben nem teljsesít jól. Előző fordulóban elért győzelmük ne tévesszen meg senkit. A Sochaux nem élt a lehetőségeivel 17 lövésükből 14 kaput tévesztett.

Paris Saint-Germain viszont kezd magára találni. Négy győzelmük van zsinórban, a BL csoportból is elsőként jutottak tovább. Legyőzték a rivális Lyont és kiütéses győzelemmel vitték el a Valenciennestől a 3 pontot. Esetleges győzelemmel maradnának az élen.

Érdekesség, hogy a Brest egy nem túl erős start után kezdett magára találni és csak nyerték a mérkőzéseket. A szezon elején Mendy szélsőként játszott elől, de nagyon nem ment neki, ezért hátra került szélsővédőnek. Helyébe az a L. Touré lépett, aki eleinte csak kiegészítő ember volt, de nagyon jól megtalálta a helyét a szélen. Góljaival meccseket nyert a Brest. Ott van még a játékmesterként tevékenykedő Lesoimier aki a csapat 10 gólpasszából 5-t jegyzett és még 2 gólt is szerzett mellette. Ezen játékosok hiánya miatt az utóbbi meccseken nem a megszokott felállásban játszottak, meg is lett az eredménye.

A PSG viszont a szezon elején jellemző defenzív futball helyett elkezdte a 4-4-2 -s offenzív futballt játszani, ami nagyon passzol a csapat játékosaihoz. Pastore és Lavezzi csodálatos formában játszanak, de ne feledkezzünk meg a Matuidi (győztes gól a Lyon ellen) / Motta kettősről sem, akik a védekezés mellett, nagyon aktívan részt vesznek a támadásokban is. Menéz és Lavezzi nagyon fürgék, igazi kihívás megállítani őket, míg Patore és Ibrahimovic nagyon teknikás.

Hiányzók:
  • Brest: L.Touré, Lesoimier (alapemberek), A. Ba (kiegészítő ember), Alphonse (nem is játszott még, sérült régóta)
  • PSG:
Várható kezdő:
  • Brest: Thébaux – Baysse, Martial, Kantari (cap), Is.Traoré, B.Mendy – Chafni, Ab.Sissoko, Grougi/Licka – Ben Basat, Benschop/Grougi
  • PSG: Sirigu – Jallet, Thiago Silva (cap), Sakho, Maxwell – Pastore, Thiago Motta, Matuidi, Lavezzi – Ménez, Ibrahimovic

Összegzés:

A vendégeknél összeállt a csapat, a hazaiaknál a hiányzók megtörték a lendületet. Képességeket figyelembe véve is óriási a különbség a két csapat között, a vendégeknél nem egy játékos tud meccset eldönteni. Egyéni teljesítmények mérvadóak lehetnek.

A Brest elbukott eddig a nagyok ellen (Toulouse, Marseille, Montpellier, St. Etienne, Lyon), igazából nem látom rá az esélyt, hogy meglepetés születik. A Lyon és a Marseille-nek otthon lesz egy könnyebb meccse, a PSG-nek nyerni kell. Több gólos győzelmet várok a vendégektől.

Fogadási tippünk:
PSG Győzelem | 1.50 PSG Győzelem | 1.50 Unibet Nyertes tipp
PSG -1 (Ha eggyel győz a PSG, a tét visszajár) | 1.75 PSG -1 (Ha eggyel győz a PSG, a tét visszajár) | 1.75 Unibet Nyertes tipp

A szorzók utolsó ellenőrzése: 2012/12/21, 19:04

Related Articles

Leave a Reply