BL-győztes lesz a City Pellegrini szerint

2015. September 28. Monday in Hírek, UEFA Bajnokok Ligája

Manuel Pellegrini
Nagyon jó kezdés után komoly visszaesés – így lehetne jellemezni pár szóban a Manchester City eddigi szereplését az idényben.

A manchesteriek öt forduló után százszázalékos teljesítménnyel, kapott gól nélkül álltak a Premiershipben, ezután azonban hullámvölgybe került a csapat: otthon kapott ki a Juventustól, majd a West Ham is három ponttal távozott az Etihad Stadionból. Ezen a hétvégén a Tottenham elleni bajnoki következett, ezt 4-1-re veszítette el a City.

A csapat szurkolói a bajnoki szereplés miatt aggódnak legkevésbé, inkább az bántja őket, hogy a City még sosem jutott a Bajnokok Ligája-siker közvetlen közelébe. A legutóbbi két évben is a nyolcaddöntőig jutottak, ennél jóval többet várnak a szurkolók Manuel Pellegrinitől, aki korábban a jóval szerényebb összegekből gazdálkodó Malaga és a Villarreal vezetőedzőjeként is felülmúlta ezt a teljesítményt.

“Tavaly és tavalyelőtt is a Barcelonával szemben estünk ki, a Villarreallal és a Malagával sem jutottunk volna el sokáig, ha akkor a Barca az ellenfél. A City kerete jóval fiatalabb, mint a Barcelona, a Real Madrid, a Bayern München vagy a Juventus kerete, az elmúlt tíz évben nem nyerte meg ilyen fiatal együttes a BL-t. Évről évre fejlődünk, és ez a következő években is folytatódni fog, ezért biztos vagyok benne, hogy nemsokára megnyerjük a Bajnokok Ligáját” – jelentette ki Pellegrini, majd hozzátette: nem szabad csak a BL-szereplésre gondolni, és azt sem engedheti meg magának a csapat, hogy a bajnoki teljesítmény rovására menjen az európai kupaszereplés.

A City szerdán az első csoportmeccsét Sevillában 3-0-ra elveszítő Mönchengladbach otthonába látogat. A hazaiak sikerére a szorzó 4.33, a döntetlenre 3.75, a City diadalára 1.90.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply