Benitez büszke játékosai harcosságára

2014. February 6. Thursday in Hírek, Olasz Serie A

Rafael Benitez

Annak ellenére, hogy a Napoli 3-2-es vereséget szenvedett az AS Roma vendégeként az Olasz Kupa elődöntőjének első mérkőzésén, Rafa Benitez elégedett volt csapata teljesítményével.

Gervinho Francesco Totti passzát váltotta gólra már a mérkőzés elején, majd Kevin Strootman jó 30 méterről ragasztott hatalmas gólt Pepe Reina kapujába. A szünetre 2-0-ra vezettek a hazaiak, de rögtön a fordulást követően a rómaiak kapusa, Morgan De Sanctis nagyot hibázott, majd a 70. percben Dries Mertens egalizálni tudott. A Roma azonban kiharcolta a győzelmet, Gervinho a 88. minutumban a szöget rosszul záró Reina mellett megszerezte önmaga második, csapata harmadik gólját, így a “farkasok” várhatják előnyből a visszavágót.

A nápolyiak vezetőedzője, Benitez ellen ellenére elégedett volt csapatával, összességében pedig nem is panaszkodhatnak, hiszen kétgólos hátrányból álltak fel, és az idegenben lőtt gólok még sokat számíthatnak a végelszámolásnál.

“Nagyon jól reagált a csapat, ez mindenképpen pozitív, viszont az már kevésbé örömteli, hogy két gólt is kaptunk az első félidőben” – mondta a spanyol szakember a lefújást követően a Rai Sportnak. “A társaság azonban nagyot küzdött, amiért minden dicséretet megérdemeltek, hiszen visszajöttek a meccsbe. A Romának van pár igen gyors támadója, nem könnyű ellenük védekezni. A gyorspasszos játékban is jeleskednek, az ellen sem könnyű védekezni.”

Benitez szerint a hazaiak első góljukat lesről szerezték, a harmadikra pedig már nem volt idejük reagálni. Hozzátette, a sok nyári érkező mellett ő is újnak számít a csapatnál, ennek ellenére viszont jól teljesítenek, ezzel pedig elégedett a spanyol.

A Napoli a gyengélkedő Milant fogadja szombat este a Serie A 23. fordulójában. A hazaiak sikerére 2.00 az odds, míg a döntetlent 3.40, a vendégek győzelmét pedig 3.75 szorzóval lehet megjátszani.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply