A Bayern a Liverpoolból igazolt kapust

2014. August 6. Wednesday in Hírek, Német Bundesliga

Pepe Reina
A német Bundesliga címvédője, a Bayern München hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződést kötött a Liverpool spanyol kapusával, Pepe Reinával.

 

A spanyol válogatottra továbbra sem számít Brendan Rodgers, az angolok menedzsere, akinél a belga Simon Mignolet tölti be a kezdő szerepét a kapuban, helyettese pedig az ausztrál Brad Jones. Ugyan Reina elutazott a Liverpoollal a csapat észak-amerikai turnéjára, egyetlen mérkőzésen sem lépett pályára. Korábban – diplomatikusan – úgy nyilatkozott a spanyol, hogy ott adja ki magából a maximumot, ahol éppen van, így felveszi a harcot a csapatba kerülésért.

Erre azonban nem lesz szükség, legalábbis a Mersey-partiaknál, hiszen a Bayern a Marca információi szerint ötmillió eurót fizetett Reináért – a Liverpool pedig nem is ellenkezett. A rutinos portás egyébként az előző szezont az olasz Napolinál töltötte, ahol állandó játéklehetőséget kapott, viszont nem egy gól száradt a lelkén.

Liverpoolban nyolc éven keresztül Reina volt az elsőszámú kapus, de Rodgers nem volt maximálisan elégedett a spanyollal, ezért egy év közös munka után a felek elköszöntek egymástól, idén pedig végleg eldőlt, hogy a portás távozik korábbi sikereinek helyszínéről. Reina 2006-ban FA-kupát, 2012-ben pedig angol ligakupát nyert a “vörösökkel”, 2007-ben pedig Bajnokok Ligája-döntőt játszhatott.

A Bayernnél Manuel Neuer a kezdő, ezzel Reina is tisztában van, de Karl-Heinz Rummenigge, a bajor klub elnöke szerint a 31 éves labdarúgó örömmel száll harcba a csapatba kerülésért Neuerrel, annak ellenére, hogy a friss világbajnoknak bérelt helye van a kapuban.

Jövő hét szerdán a német Szuperkupáért csap össze egymással a Borussia Dortmund és a Bayern München. A sárga-fekete mezesek győzelmére 3.00 az odds, míg a döntetlent 3.50, a bajorok sikerét pedig 2.25 szorzóval lehet megjátszani. Az eredmények a rendes játékidőre értendőek.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply