by

Bayer 04 Leverkusen vs. Paris Saint-Germain FC – 2014/02/18

2014. February 18. Tuesday in Elemzés, Futball elemzés, PRÉMIUM tartalom, UEFA Bajnokok Ligája

Bayer 04 Leverkusen VS

UEFA Bajnokok Ligája

2014/02/18 20:45 (CET),

BayArena

Paris Saint-Germain
Liga pozíció: 2 Liga pozíció: 1
Hazaiként: Teljesítmény: Vendégként:

A francia nagyágyú, a Paris Saint-Germain a Bayer Leverkusenhez utazik, hogy megmérkőzzön a gyógyszergyáriakkal az UEFA  Bajnokok Ligája keretében megrendezett találkozón.

A Bayer Leverkusen a Bajnokok Ligája A csoportjának második helyezettje volt 10 ponttal, a Manchester United után.

A Paris Saint-Germain a BL C csoportjában végzett első helyen 13 ponttal megelőzve az Olympiakost.

A német Bundesliga egyik alapcsapata találkozik a francia Ligue 1 bajnokcsapat jelöltjével.

A Bayer Leverkusen 43 pontjával jelenleg második a Bundesligaban, 16 ponttal lemaradva az első helyen álló Bayern Münchentől. A Paris Saint-Germain vezeti a francia Ligue 1-et 58 ponttal és 5 ponttal előzi meg a 2. helyen álló AS Monacot.

Legutolsó mérkőzésükön a gyógyszergyáriak otthonukban 2-1 arányú vereséget szenvedtek a Schalke 04-től, ami azért nem túl jó előjel.

A PSG utolsó találkozóján otthonában fogadta a 18. helyezett Valenciennest és 3-0 arányban legyőzte őket.

Az IFFHS szerint a német bajnokság a világon a harmadik legjobb, míg a francia Ligue 1 a 7. legjobb bajnokság, e két bajnokság jelenleg 2. illetve első helyezettje találkoznak egymással ezen a mérkőzésen.

Magyar vonatkozása is lesz a Bayer Leverkusen-Paris Saint-Germain összecsapásnak, a mérkőzés játékvezetője Kassai Viktor lesz.

Háromesélyes fogadás (1 X 2)
1 | 3.55 1 | 3.55 Unibet X | 3.40 X | 3.40 Winmasters 2 | 2.10 2 | 2.10 Unibet

A gyógyszergyáriak első számú ellenfelüknek Zlatan Ibrahimovicot tartják, az ő kikapcsolása lesz számukra a legnehezebb feladat.

Sami Hyypia, a Bayer edzője reméli, hogy tanítványai tudnak annyira intelligensek lenni és csapatként összedolgozni, hogy a PSG csatárát minél távolabb tartsák a kapujuktól. Az edző úgy gondolja, hogy csak jó csapatteljesítménnyel tudnak eredményt elérni Ibraék ellen.

Utolsó találkozójukon a gyógyszergyáriaknál a következő játékosok kaptak játéklehetőséget: Son, Kiesling, Castro, Bender, Rolfes, Can, Hilbert, Wollscheid, Spahic, Boenisch és Leno valamint csereként Brandt, Hegeler és Toprak.

Laurent Blanc azt nyilatkozta, hogy Edinson Cavani, az uruguayi támadó valószínű, hogy nem fog tudni játszani a Bayer Leverkusen ellen, mivel sérüléséből még nem épült fel. Az edző azt is elárulta, hogy Zlatan Ibrahimovic is kisebb sérülésekkel bajlódott, de már teljesen jól van és ott lesz a németek ellen.

Laurent Blanc az utolsó meccsen a következő játékosokat küldte pályára: Menez, Ibrahimovic, Lavezzi, Cabaye, Pastore, Mota, Van Der Wiel, Marquinhos, Silva, Digne, Sirigu, csereként pedig lehetőséget kapott még Lucas, Verratti és Rabiot.

A két csapat magját valószínűleg a fentiekben felsorolt játékosok fogják adni.

Az utóbbi mérkőzéseik:

Csapat

Mérkőzések száma

Győzelem

Döntetlen

Vereség

Bayer 04 Leverkusen

10

6

1

3

Paris Saint-Germain

10

7

2

1

Csapat-hol

Mérkőzések száma

Győzelem

Döntetlen

Vereség

Bayer 04 Leverkusen – hazai

5

3

2

Paris Saint-Germain – vendég

5

3

2

Összegzés:

A fentiekből az derül ki, hogy a PSG az esélyesebb, de azt ne feledjük, hogy a Bayer egy német csapat, és a német csapatok soha nem adják fel, azon kívül pedig ők vannak otthon, talán a hazai pálya is számít valamit. A továbbjutás sorsa két találkozón döl el, a statisztikák a PSG-t tartják esélyesebbnek a továbbjutásra. De vajon mi történik ezen a mérkőzésen? Én most egy döntetlenre voksolok. Tippem tehát X.

Fogadási tippünk: Vesztes tipp
Döntetlen | 3.40 Döntetlen | 3.40 Sportingbet

A szorzók utolsó ellenőrzése: 2014/02/18, 9:39

Related Articles

Leave a Reply