A Barcelona a nyáron pótolja a távozókat

2014. March 10. Monday in Hírek, Spanyol Primera Divízió

Már biztos, hogy a szezon végén Victor Valdes és Carles Puyol is elhagyja a katalánokat, de a Barcelona sportigazgatója szerint a klub az átigazolási időszakban pótolni fogja a távozó kulcsembereket.
Victor Valdes

Valdes nyáron elhagyja a katalánokat.

A Barcelona címvédőként harmadik a spanyol bajnokságban, a hétvégén a kiesés elől menekülő Real Valladolid győzte le Tata Martino csapatát. A kisebb hullámvölgyben lévő csapat a nyáron komoly átalakuláson eshet át, már biztos, hogy a keretben nagy lesz a jövés-menés.

A katalánok kezdője immár évek óta Valdes nevével kezdődik, a rutinos kapus azonban utolsó hónapjait tölti a gránátvörös-kék alakulatnál. A hálóőr már korábban jelezte, hogy nem kívánja meghosszabbítani szerződését a klubbal, és tárgyalásban áll több érdeklődővel. Valdes az év elejétől a szabályok értelmében már hivatalosan tárgyalhat más egyesületekkel, a hírek szerint a Monaco, a Paris Saint-Germain és a Manchester City mutatott érdeklődést iránta.

A múlt héten az is eldőlt, hogy a csapatkapitány is távozik, Puyol sorozatos sérülései után úgy értékelte, hogy a jövőben már nem tudna a csapat hasznára lenni, ezért közös megegyezéssel szerződést bont a katalánokkal.

Javier Faus, a Barcelona egyik alelnöke a távozók kapcsán kijelentette, hogy a klub a nyáron kész nagyobb összeget is megmozgatni annak érdekében, hogy megerősítse a keretet.

“Készek vagyunk nagyobb beruházásra a nyári átigazolási időszakban. A klub egyik legfontosabb célja, hogy mindig a sportág legnagyobb kiválóságai alkossák a csapatot. Ebben a pénzügyek nem jelenthetnek akadályt” – jelentette ki Faus.

A Barcelona a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első meccsén 2-0-ra győzött a Manchester City otthonában. A visszavágó előtt a Barcelona sikerének az oddsa 1.53, a döntetlenre 3.30, a Manchester City győzelmére 6.00 a szorzó.

A Manchester City a hétvégén 2-1-re kikapott a Wigantől az FA-kupa negyeddöntőjében, ezzel búcsúzott a sorozattól.

Forrás: Unibet

Leave a Reply