Balotelli Seedorfot dicséri

2014. April 21. Monday in Hírek, Olasz Serie A

A Milan sorozatban ötödik meccsét nyerte meg, és már eséllyel küzd a jövő szezonbeli nemzetközi kupaindulásért.
Mario Balotelli

Balotelli szerint Seedorf nyugalmat hozott az öltözőbe.

A Milannál néhány hete még az idei második edzőváltásának a lehetősége volt a téma, Clarence Seedorffal ugyanis nem táltosodott meg a Milan. A holland mesternek azonban megvolt a lehetősége javítani, és élni is tud vele a jelek szerint, a milánóiak szombaton 3-0-ra nyertek a Livorno ellen, ezzel felléptek a tabella hatodik helyére.

A zsinórban ötödik sikerrel a Milannak megnyílt a lehetősége a nemzetközi kupaindulásra a következő szezonban, még akár úgy is, hogy a csapat a pontvadászatban nem végez az első ötben. Az Európa Liga-indulásra a negyedik és az ötödik hely jogosít fel, a negyedik jelenleg a Fiorentina, az ötödik pedig az Inter, utóbbi előnye öt pont a Milannal szemben.

Azonban Seedorf csapatának a hatodik hely is elég lehet, ugyanis az Olasz Kupa döntőjében a Napoli és a Fiorentina csap össze, mivel már mindkét csapat jövő szezonbeli nemzetközi kupaszereplése biztosított, így a bajnokságban a hatodik hely is EL-indulásra jogosít fel.

Négy fordulóval a Serie A végelszámolása előtt jelenleg a Milan és a Parma azonos statisztikával áll a hatodik helyen, a két gárdának nemcsak a pontszáma és a gólkülönbsége azonos, de ugyanannyi gólt szerzett és kapott is a két együttes.

A Livorno ellen remek fejes gólt szerző Balotelli szerint a Milan feltámadása Seedorf érdeme.

“Az öltöző most nagyon egységes, és ebben hatalmas szerepe van az edzőnek. És ezen az sem tud változtatni, amit kívülről hallunk” – utalt a támadó a pletykákra, amelyek szerint Seedorf a nyáron távozik, ha a csapat nem kvalifikálja magát a nemzetközi porondra.

A Milan a bajnokság következő körében, pénteken a második helyezett Roma vendége lesz: a hazai győzelem oddsa 1.80, a döntetlenre 3.60, a vendégek sikerére 4.33 a szorzó.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply