Balotelli a Liverpoolba igazolt

2014. August 28. Thursday in Angol Premier Liga, Hírek

Mario Balotelli

Az FC Liverpool labdarúgócsapata a hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződtette az AC Milan olasz válogatott csatárát, a 24 éves Mario Balotellit, aki így visszatér Angliába.

 

Mario Balotelli 2010-ben igazolt az Internazionalétól a Manchester Citybe, ahol három évet töltött, és 54 meccsen 20 gólt termelt. Akkor kikezdte őt az angol sajtó, nem érezte jól magát a szigetországban, ezért elhagyta a csapatot. Akkor azt mondta, hogy soha többé nem szeretne visszatérni Angliába. A Milanba igazolt, ahol az elején remekül ment neki a játék, ráépítették a csapatot is, de nem tudott igazi vezéregyéniség lenni, még akkor sem, ha 54 meccsen 30 gólt lőtt.

Jött az új edző, Filippo Inzaghi, aki nem marasztalta a csatárt, ő pedig több mint egyéves kitérő után ismét a Premier League felé vette az irányt. Sokáig hallani lehetett az Arsenal érdeklődéséről is, de végül a Liverpoolt választotta. A klub honlapja hétfőn hozta nyilvánosságra, hogy az AC Milantól érkező 24 éves támadó megfelelt az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálaton, és hosszú távú megállapodást írt alá. Részleteket nem közöltek a szerződésről, angol sajtóhírek szerint a Liverpool 16 millió fontot fizetett a játékosért a Milannak.

Bemutatkozó sajtótájékoztatóján Mario Balotelli természetesen nagy örömmel nyilatkozott az őt korábban kikezdő médiának: “A Liverpool Anglia egyik legjobb csapata, tele fiatal és tehetséges futballistákkal, ezért igazoltam ide. Sokáig húzódott az ügy, de végül nagyon boldog vagyok, hogy idekerültem” – nyilatkozta a 33-szoros olasz válogatott csatár. A 24 éves Balotelli a Liverpool kilencedik igazolása a nyáron.

A Liverpool vasárnap a Tottenham otthonában lép pályára, a hazai győzelemre 2.62 az odds, a döntetlenre 3.40, a Liverpool sikerére 2.55 a szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply