Az Inter ellen debütál az új Lazio-edző

2014. January 5. Sunday in Hírek, Olasz Serie A

Nem lehet azt mondani, hogy unalmasan teltek az ünnepek a Lazio labdarúgócsapatánál.

Edoardo Reja

Az olasz bajnokságban 17 forduló után a tizedik helyen szerénykedő együttes tavaly kupát nyert Vladimir Petkovic edzővel, aki december 23-án megegyezett a svájci szövetséggel, hogy a világbajnokság után átveszi a távozó Ottmar Hitzfeld szövetségi kapitányi posztját.

Ez kapóra jött a római klub vezetőségének, aki a gyenge szereplésre való tekintettel napokkal később meg is vált Petkovictól, és azt az Edoardo Reját nevezte ki, aki 2010 és 2012 között már irányította az együttest, de nemcsak arról vált nevezetessé, hogy bajnoki 4. helyig vezette a Laziót, hanem arról is, hogy állandóan le akart mondani, csak a vezetőség nem fogadta el.

A 68 éves Reja mindjárt az első meccsén nagy feladat előtt áll, hiszen hétfőn az Inter elleni rangadón mutatkozik be. Egy győzelem sokat segíthetne rajta is, de azt ő is tudja, hogy a csapat nincs bombaformában, hiszen a legutóbbi 12 bajnokija közül mindössze kettőt nyert meg: október 27-én a Cagliarit, december 15-én pedig a Livornót verte egyaránt 2-0-ra a Stadio Olimpicóban.

Az Inter az legutóbbi öt mérkőzésén három öntetlen mellett 4-2-re kikapott a Napoli vendégeként, legutóbb azonban városi derbit nyert az AC Milan ellen, ami mindig plusz lökést ad az együttesnek.

A sikerrel Walter Mazzarri csapata a bajnokság 5. helyére lépett, a Lazio azonban igazi mumusnak számít az utóbbi években. A rómaiak a legutóbbi hat egymás elleni mérkőzés közül négyet is megnyertek, sőt, ha csak az utolsó hármat nézzük, akkor hibátlan a mérlegük: 2012 májusában 3-1-re, decemberben pedig 1-0-ra nyertek otthon, tavaly májusban pedig egy 3-1-es sikerrel Milánóból vitték el a három pontot.

A hazaiaknál a román védő, Stefan Radu izomsérülés miatt kihagyott néhány edzést, de talán bevethető lesz, Stefano Mauri eltiltását tölti. Az Inter szakvezetése ismét számíthat Ricky Alvarezre és Diego Militóra, de Saphir Taider és Cristian Chivu sérült, Hugo Campagnaro pedig eltiltott.

A hazaiak győzelmére 2.50 az odds, a döntetlenre 3.25, míg az Inter idegenbeli sikerére 2.80 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply