Az Arsenal ritkán nyer a Stoke otthonában

2016. January 17. Sunday in Angol Premier Liga, Hírek

Arsene Wenger
Az angol Premier Liga volt éllovasa, az Arsenal vasárnap a Stoke otthonában igyekszik visszavenni vezető helyét a tabellán.

Az ágyúsok kiegyensúlyozott teljesítményüknek köszönhetően a bajnokság felét elhagyva közelebb állnak a bajnoki cím megszerzéséhez, mint az elmúlt években bármikor az év ezen periódusában. Arsene Wenger csapata a 22. forduló előtt vezette a tabellát, és ha nyerni tud a Stoke otthonában, akkor a forduló végén is a tabella élén fog állni (szombati sikerével a Manchester City megelőzte és a Leicester is szert tett egypontos előnyre a londoniakkal szemben).

A Stoke elleni meccs azonban nem tűnik egyszerűnek, még akkor sem, ha a hazaiak nem tartoznak az élcsapatok közé. Mark Hughes együttese a hetedik a tabellán, és az idény során jó pár nagy skalpot begyűjtött már. Az Arsenalnak ráadásul nem igazán meg a stoke-iak otthonában, a Premier League-érában mindössze egyszer verték meg idegenben vasárnapi ellenfelüket.

Wenger fel is hívta játékosai figyelmét, hogy tévednek, amennyiben azt gondolják, hogy könnyebb mérkőzésre számítanak, mint a hétközi fordulóban, a Liverpool otthonában (az a meccs 3-3-ra végződött).

“Hasonló teszt vár ránk, mint a Liverpool ellen. Ugyanolyan intenzitással, koncentráltsággal és nyerni akarással kell játszanunk, mint négy nappal ezelőtt” – jelentette ki Wenger.

Az Arsenal szakvezetőjének helyzetét könnyíti, hogy visszatérhet a kezdőcsapatba a korábbi sérüléséből felépülő Alexis Sanchez, illetve bemutatkozhat az új szerzemény, Mohamed Elneny is, aki a napokban csatlakozott az együtteshez.

A Stoke hazai győzelmére a szorzó 4.00, a döntetlenre 3.60, az Arsenal diadalára 2.00.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply