Ausztriában juthat tovább a Zenit

2013. December 11. Wednesday in Hírek, UEFA Bajnokok Ligája

A továbbjutásért küzdő Zenit Szentpétervár a már biztosan kiesett Austria Wien együttesét fogadja szerda este a Bajnokok Ligája utolsó csoportfordulójában.
Generic

A Zenitnek a három pont biztos továbbjutást jelentene.

A Zenit története során második alkalommal juthat be a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszába, és ha legyőzi szerda este idegenben a már biztosan kiesett Austria Wien együttesét, akkor biztosan kvalifikálja magát a 16 közé, hiszen 6 ponttal a második helyen áll a csoportban a 13 pontos Atlético Madrid mögött, viszont a Portónak, amely Madridba látogat az utolsó fordulóban, csak 5 pontja van.

Elsőre könnyűnek ígérkezhet a Zenit dolga, hiszen az Austria Wien egyszer sem tudott nyerni az öt forduló alatt, és csak két pontot szerzett, viszont az első fordulóban a két csapat szentpétervári meccsén kisebb meglepetésre 0-0-s döntetlen született. Azon a találkozón kiállítottak Axel Witselt az oroszoktól, ezért is érhette el az osztrák csapat ezt a bravúreredményt.

A Zenit a 2011/12-es szezonban be tudott jutni a 16 közé a BL-ben, igaz, ott egyből ki is esett a Benficával szemben. A szentpéterváriak a másik két hazai meccsükön is egyaránt döntetlent játszottak, viszont idegenben nyerni tudtak a Porto ellen, gyakorlatilag ennek köszönhetik, hogy továbbjutó helyen vannak. Az Austria Wien nincs a legjobb formában, hiszen a legutóbbi 15 tétmeccséből csupán négyet nyert meg, a hétvégén is csak 2-2-es döntetlent játszott az Admira Wackerral.

A hat hét kényszerpihenő után visszatért Marko Stankovic ismét a kezdőben kaphat helyet az osztrákoknál, a Zenitben pedig Anatolij Timoscsuk az ötvenedik BL-mérkőzésére készül.

A szerda esti meccsen a hazai pályán játszó Austria Wien győzelmére 6.00 az odds, a döntetlenre 4.20, a Zenit sikerére pedig 1.61 a szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply