by

Argentína vs. Bosznia-Hercegovina – 2014/06/16

2014. June 15. Sunday in Elemzés, Foci elemzés, Foci tippek, PRÉMIUM tartalom, Világbajnokság 2014

Argentina VS

Világbajnokság 2014

2014/06/16 00:00 (CET),

Estadio do Maracana

Bosznia-Hercegovina
Mérkőzések: Teljesítmény: Mérkőzések:

Világbajnokság 2014, F-csoport: Rióban, a világ legismertebb stadionjában a Maracanaban küzd meg egymással Argentína és Bosznia-Hercegovina labdarúgó válogatottja.

Az F-csoportban e két csapaton kívül ott van még Irán és Nigéria, így ez a csoport a világbajnokság egyik legkiegyensúlyozottabb csoportja amelyből talán egyedül Argentína emelkedik ki.

Argentína megnyerte a világbajnoki selejtező csoportját. Összesen 15-ször vett részt a világbajnokságokon, kétszer, 1978-ban és 1986-ban elhódította a trófeát, 1930-ban és 1990-ben pedig ezüstérmes lett. A legutóbbi VB-n, 2010-ben 4-0-ra kikapott Németországtól.

Alejandro Sabella szövetségi kapitány csapata a következőképpen fest:

  • kapusok: Mariano Andujar, Sergio Romero, Agustin Orion;
  • védők: Pablo Zabaleta, Federico Fernández, Ezequiel Garay, Marcos Rojo, Hugo Campagnaro, Martín Demichelis, José María Basanta;
  • középpályások: Javier Mascherano, Fernando Gago, Lucas Biglia, Ricardo Álvarez, Augusto Fernández, Ángel Di María, Maxi Rodríguez, Enzo Pérez;
  • csatárok: Lionel Messi (csapatkapitány), Gonzalo Higuaín, Sergio Agüero, Rodrigo Palacio, Ezequiel Lavezzi.

Argentína bombaerős csapattal utazott Brazíliába, nagyon szeretnék ősi riválisuk otthonában elhódítani a világbajnoki címet.

A kapuban Sergio Romero a Monaco kapusa lesz, a védelemben Pablo Zabaleta mellett ott lesznek Ezequiel Garay középen Martin Demichelisszel párban, a bal oldalon pedig Marcos Rojo. Középen Javier Mascherano lesz a védekező középpályás, rajta kívül Fernando Gago, Lucas Biglia és Angel Di María kaphat szerepet. A támadásban Lionel Messi és Sergio Agüero talán a világ legveszélyesebb csatárpárosa, hozzájuk csatlakozik Gonzalo Higuaín a Napoli csatára.

Az argentin válogatott kerete talán a világon a legjobb és ha olyan jól teljesítenek csapatként mint amilyen jó a keretjük, akkor akár világbajnokok is lehetnek.

Argentína az utolsó 10 mérkőzéséből 7-et megnyert, 2-szer döntetlent ért el és csak egyszer hagyta el vesztesen a zöld gyepet. Legyőzte többek között Bosznia-Hercegovinát, Perut, Olaszországot és Paraguayt, csak Uruguaytól kapott ki 3-2-re.

Boszina-Hercegovina az európai selejtező E-csoportját nyerte meg. Korábban ők soha nem szerepeltek világbajnokságon.

Safet Susic szövetségi kapitány a következő játékosokat hívta be a keretbe:

  • kapusok: Asmir Begovic, Asmir Avdukic, Jasmin Fejzic;
  • védők: Emir Spahic (csapatkapitány), Toni Sunjic, Sead Kolasinac, Ognjen Vranjes, Ervin Zukanovic, Ermin Bicakcic, Muhamed Besic;
  • középpályások: Miralem Pjanic, Izet Hajrovic, Mensur Mujdza, Haris Medunjanin, Senad Lulic, Anel Hadzic, Tino Susic, Sejad Salihovic, Zvjezdan Misimovic, Senijad Ibricic, Avdija Vrsaljevic;
  • csatárok: Vedad Ibisevic, Edin Dzeko, Edin Visca.

A kapuban Asmir Begovic lesz a Stoke Cityből, a védelem erőssége a csapatkapitány, Emir Spahic, mellette pedig valószínűleg ott lesznek Ermin Bicakcic, Mensur Mujdza és a 20 éves csillag, Sead Kolasinac, de ott lehet Ognjen Vranjes is. A középpályán a kulcsember Miralem Pjanic az AS Roma játékosa, őt segíteni fogják Zvjezdan Misimovic, Senijad Ibricic és Sejad Salihovic. A támadók közül Edin Dzeko a Manchester City csatára remek formát mutatott az utóbbi szezonban úgy a klubcsapatában mint a válogatottban.

A bosnyák labdarúgó-válogatott a legutóbbi 10 mérkőzéséből 6-ot megnyert és 4-szer vereséget szenvedett. Legyőzte a VB-n résztvevő Mexikót és Elefántcsontpartot, de kikapott Argentínától és az Egyesült Államoktól.

Háromesélyes fogadás (1 X 2)
1 | 1.34 1 | 1.34 Unibet X | 4.60 X | 4.60 Unibet 2 | 8.50 2 | 8.50 Sportingbet

A mérkőzés egyértelmű esélyese az argentin válogatott, de nem szabad leírni a bosnyákokat sem, a kiscsapatok a nagyok ellen mindig jól teljesítenek.

Összegzés:

A két csapat egyetlen-egyszer találkozott egymással mégpedig 2013. november 19.-én, akkor az argentinek 2-0-ra nyertek. Szerintem most is a papírforma érvényesül, az argentinek megnyerik ezt a meccset. Tippem tehát 1-es.

Fogadási tippünk:Nyertes tipp
Argentína győzelem | 1.36 Argentína győzelem | 1.36 Unibet

A szorzók utolsó ellenőrzése: 2014/06/15, 20:11

Related Articles

Leave a Reply