A Werder kiesési rangadókat fog játszani

2016. May 2. Monday in Hírek, Német Bundesliga

Florian Grillitsch
Három fordulóval a német bajnokság vége előtt kieső helyen áll a Werder, de két ízben is olyan csapattal találkozik, melyek szintén az élvonalban maradásért küzdenek.

31 forduló, 31 pont – csupán ennyire volt képes 31 bajnokit követően a Werder a mostani szezonban. A Német Kupában az elődöntőig menetelő együttes az utolsó előtt, 17. helyen áll a pontvadászatban, de a 15., már biztos bennmaradást jelentő pozíció mindössze két egységnyire van tőle. Ezt jelenleg a Stuttgart birtokolja, köztük pedig a szintén 33 pontos, de már 32 meccset teljesítő Eintracht Frankfurt tanyázik. A már biztos kieső, utolsó Hannover senkit sem fenyeget, de talán még a 12. Augsburg sem nyugodhat meg teljesen – az Európa Liga kieséses szakaszát is megjárt kiscsapatnak 37 pontja van.

A Werder hétfő este a Stuttgarttal csap össze, majd utazik a tabella-8. Kölnhöz, hogy az utolsó fordulóban, talán egy igazi ki-ki találkozón mérje össze erejét a Huszti Szabolccsal felálló Frankfurttal. A zöld mezesek azonban sokkal boldogabbak lennének, ha a záró körben már nem kellene izgulniuk. Ennek megfelelően Viktor Skripnik már üti is a harci dobokat.

“Olyan játékosokra van szükségünk, akik fizikailag és mentálisan is erősek” – fogalmazott a brémaiak vezetőedzője. “Maximálisan erre a feladatunkra koncentrálunk. Csak remélni tudom, hogy senkiben sincs félelem. Bízunk az erősségeinkben, itt az ideje, hogy nyújtsunk is valamit. Mindenki egészséges a csapatban, ez pedig jó jel a hátralévő meccsek előtt.”

A Kleinheisler Lászlót is foglalkoztató Werder az előző fordulóban 2-1-re kikapott az ősi rivális Hamburgtól, azt megelőzően viszont gólzáporos találkozón fektette két vállra a Wolfsburgot (3-2). A Stuttgart a legutóbbi három fordulóban egyaránt kikapott, és már hat kör óta nyeretlen.

A Werder Bremen sikerére a szorzó 2.05, míg a döntetlenre 3.60, a vendég Stuttgart győzelmére pedig 3.50.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply